15 Ιουλ 2019

Αντιμετωπίστε επιτέλους σοβαρά τους εργαζόμενους

Συνάδελφοι,

Την προηγούμενη εβδομάδα το ανώτερο στελεχιακό δυναμικό της Εταιρίας μας ενημερώθηκε από την Διοίκηση ότι ξαναξεκίνησε από την πλευρά της ΕΤΕ η «αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή» για την πώληση του 80% της Εταιρίας μας.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή τόσο της Συλλογικής Σύμβασης, όσο και του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας και παρότρυνε τα στελέχη να ενημερώσουν τους συναδέλφους ότι, όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντάς, «συμβολική αύξηση 0,80% στους βασικούς μισθούς από 1/1/2020 καθώς και ένα ποσό 30 περίπου ευρώ το μήνα σε κουπόνια σίτισης από το επίπεδο του Τομέα και κάτω, καθώς και διετής σύμβαση με προστασία απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους, είναι μια ικανοποιητική σύμβαση που οι εργαζόμενοι δεν έχουν απολύτως κανέναν λόγο να μην την δεχθούν!!

Τέλος σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρίας, ανέφερε ότι παρ’ όλη την εθελουσία που εξοικονόμησε πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ για την Εταιρία, δεν θα γίνουν προσλήψεις εκτός από 5 άτομα και αυτά όχι σαν κανονική πρόσληψη, αλλά μέσω Icap!! Παράλληλα ανέφερε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν παρά ελάχιστες αναβαθμίσεις θέσεων ευθύνης, μιας και το budget είναι περιορισμένο.

Κάλεσε όμως τους εργαζόμενους «να βάλουν πλάτη» γιατί το επόμενο διάστημα λόγω της διαδικασίας πώλησης ο φόρτος εργασίας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Ήδη ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου απέρριψε την «γενναιόδωρη» αυτή πρόταση της Διοίκησης και αντιπρότεινε μια εντελώς ρεαλιστική πρόταση που περιλαμβάνει τριετή Σύμβαση με προστασία απασχόλησης και με 1% αύξηση του βασικού μισθού κάθε χρόνο, σαν βασικά της στοιχεία.

Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση διατεθειμένοι να συζητήσουμε διετή σύμβαση επειδή δήθεν πρέπει ο «νέος μέτοχος» να έχει λυμένα τα χέρια για να έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.

Και αυτό είναι κόκκινη γραμμή για όλους μας.

Τόσο η Διοίκηση, όσο και η ΕΤΕ σαν αποκλειστικός μέτοχος θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον των εργαζόμενων της επιχείρησης, είτε αυτοί είναι τακτικό προσωπικό, είτε εργαζόμενοι μέσω Icap, είτε γραμματείς γραφείων πωλήσεων.

Και είμαστε όλοι μαζί για να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Οι εργαζόμενοι καθημερινά «βάζουν πλάτη» και περιμένουν πότε επιτέλους η Εταιρία θα αναγνωρίσει έμπρακτα αυτή την προσπάθεια.

Ήδη από το 2012 το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 24%, ο μισθός τους έχει το ίδιο διάστημα μειωθεί κατά 23%, ενώ τα στελέχη της Διοίκησης έχουν αυξηθεί, μιας και πρέπει να μοιραστούν σε περισσότερα άτομα οι βαριές ευθύνες που έχουν πέσει στους ώμους τους.

Αν δεν αλλάξει ρότα η Διοίκηση και δεν ασχοληθεί ουσιαστικά με το ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρίας μας, ο Σεπτέμβρης προμηνύεται ιδιαίτερα θερμός.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απειλή.

Είναι όμως υπόσχεση.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.