01 Απρ 2022

Ερωτήματα προς τον κο Κωνσταντά

Συνάδελφοι,
 
Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο μετά την λήξη της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης και του ΕΚΕ και ο κος Κωνσταντάς έσπευσε να στείλει για λογαριασμό της διαπραγματευτικής ομάδας της Διοίκησης μια δήθεν καθησυχαστική επιστολή σε όλο το τακτικό προσωπικό της Εταιρίας διαβεβαιώνοντας ότι το μόνο που έχουν να φοβηθούν είναι ο κακός υπέρ προνομιούχος Σύλλογος και όχι η καλή και ζεστή για τους εργαζόμενους Διοίκηση.

Ο στόχος είναι φανερός. Ένας μαχητικός και  διεκδικητικός για τα συμφέροντα των εργαζόμενων Σύλλογος ενοχλεί τους μετόχους και την Διοίκηση.

Αλήθεια, γιατί δεν προσήλθε στην πρώτη συνάντηση στον ΟΜΕΔ αφού επιθυμεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση;

Αλήθεια, γιατί από την Δευτέρα που πέρασε δεν έχει ακόμα απαντήσει στη νέα πρόταση του Συλλόγου, η οποία κινείται στο πλαίσιο μιας κοινά αποδεκτής λύσης ;

Αλήθεια, γιατί δεν μας λέει ποια είναι τα υπέρ προνόμια των εργαζομένων που θέλουν να καταργήσουν και καταφεύγει σε γενικόλογους αφορισμούς;

Αλήθεια, γιατί δεν θέλει να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να γίνουν ομαδικές απολύσεις;

Αλήθεια, γιατί επιδιώκει να υποκαταστήσει τον Σύλλογο με την Διοίκηση για το καλό μας;

Αλήθεια, γιατί αρνείται οποιαδήποτε αύξηση στους μισθούς με τον πληθωρισμό να κινείται στο 7,5%;

Αλήθεια, γιατί κρύβει τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους κάτω από το χαλί;

Συνάδελφοι,

Η ενότητα είναι το μεγαλύτερο όπλο μας.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα κρύβουν τις προθέσεις τους,  που αποτυπώνονται σε μια φράση της ανακοίνωσης του κου Κωνσταντά: Οι παροχές πλην των τριών βασικών αποδοχών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης είναι ελευθέρως ανακαλούμενες από την Εταιρία, όσο δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση.

Αυτό είναι η ουσία.  Όλα τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα και χάντρες με καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.