12 Απρ 2022

Η θέση της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας" για την ΕΣΣΕ

Συνάδελφοι,

Η θέση της παράταξής μας επί των προτάσεων της Διοίκησης αναφορικά με την ΕΣΣΕ είναι αρνητική για τους παρακάτω λόγους:

1.       Δεν προστατεύεται η απασχόληση στην Εταιρία. Ο όρος που προτείνει η Διοίκηση δεν είναι ούτε καν ευχολόγιο και δίνει – όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση – την δυνατότητα στην Εταιρία να απολύει όποια/ον δεν δεχθεί να συμμετάσχει σε μια εθελουσία της οποίας τα οικονομικά κίνητρα θα είναι άγνωστα.

2.       Οι αυξήσεις που προτείνονται δεν καλύπτουν ούτε τον μισό πληθωρισμό και την ακρίβεια, που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχει αυξηθεί κατά 8,9% τον Μάρτιο.

3.       Δεν δέχεται η Εταιρία διετή τουλάχιστον ΕΣΣΕ, που θα δώσει ένα μικρό αίσθημα ασφάλειας στους εργαζόμενους.

4.       Δεν δέχονται, παρά τα μεγάλα λόγια τους, να δοθεί αύξηση στους συναδέλφους μας μέσω εταιριών ενοικίασης που αποτελούν πλέον το 40% του συνολικού προσωπικού της Εταιρίας.

5.       Ο ωμός εκβιασμός του «ή δέχεστε μέσα σε 24 ώρες την πρόταση μας» ή «αλλιώς μπορεί να την αποσύρουμε» θυμίζει έντονα σκηνές από τον Νονό ”Im  gonna make an offer he canrefuse”.

Συνάδελφοι,

Η πρότασή μας για καταψήφιση της πρότασης της Διοίκησης συνοδεύεται με κάλεσμα αγώνα. Δεν προτείνουμε απλά την άρνηση, αλλά την θέληση μας να παλέψουμε να την αλλάξουμε.

Γιατί αν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουμε για ένα σταθερό εργασιακό μέλλον μπορούμε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Αλλιώς, θα ζήσουμε μια επανάληψη, σε χειρότερη μορφή, της Σύμβασης του 2012.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.