03 Οκτ 2022

Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Συνάδελφοι,

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στους εργαζόμενους ενός κατώτερου Θεού που εργάζονται στην Εταιρία μας. Στους εργαζόμενους του διπλανού γραφείου, που η Διοίκηση της Εταιρίας αντιμετωπίζει σαν ένα απλά φτηνό αλλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Στους εργαζόμενους μέσω εταιριών ενοικίασης και τις γραμματείς των εταιρικών γραφείων πωλήσεων, χωρίς τα εργασιακά δικαιώματα του τακτικού προσωπικού και με μισθούς που πια θεωρούνται μισθοί πείνας.

Από τον Απρίλη υπήρξε η δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την, μετά από αξιολόγηση, ένταξη των εργαζόμενων στο προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σήμερα έξι μήνες μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, εκτός φυσικά από αθρόες προσλήψεις «ειδικών συμβούλων».

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Υποβιβάζει την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.

Ζητάμε:

-Την άμεση ένταξη όλων των ενοικιαζόμενων με ελαστικές μορφές εργασίας, έστω και μέσω διαδικασίας εξωτερικής αντικειμενικής αξιολόγησης, λες και τα χρόνια υπηρεσίας στην Εταιρία δεν αποτελούν την καλύτερη και πιο αξιόπιστη αξιολόγηση, για το σύνολο των εργαζόμενων μέσω εταιριών ενοικίασης και των γραμματέων των εταιρικών γραφείων πωλήσεων, με συμμετοχή, όμως, οπωσδήποτε στην αξιολόγηση και των προϊσταμένων τους από την Εταιρία.

-Την άμεση, μέχρι και αν αρχίσει η διαδικασία αξιολόγησης (με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός έχει ανέβει στο 12,1% και οι εργαζόμενοι αυτοί αμείβονται με ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς που, από το 2012 που μειώθηκαν, έχουν παραμείνει καθηλωμένοι) αύξηση των μισθών τους κατά 12%, για να μπορέσουν, έστω και στοιχειωδώς να καλύψουν τις ανάγκες επιβίωσης τους.

-Τη χορήγηση σε όλους τους απασχολούμενους στην Εταιρία μας, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 €, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Συνάδελφοι,

Η επιλογή της Εταιρίας να κρύβει ένα σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται άλλο σαν παρίες της εργασίας.

Όλοι μας πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους και να απαιτήσουμε την ένταξη τους στο προσωπικό της Εταιρίας μας.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.

ΥΓ: Αλήθεια τι απέγινε με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής έρευνας γνώμης & προτάσεων των Εργαζομένων που έχει ολοκληρωθεί εδώ και δυο μήνες και η Εταιρία είχε δεσμευτεί για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων;

Ελπίζουμε να μην τα μαγειρεύουν και να αποτελεί απλά μια παράλειψη της.