02 Δεκ 2022

Συνάδελφοι μέσω εταιριών ενοικίασης: Αποτελούν όπως όλοι το προσωπικό της Εταιρίας μας

Συνάδελφοι, 

Το μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων στην Εταιρία μας μέσω εταιριών ενοικίασης, συνεχίζεται χωρίς καμία εξέλιξη μέχρι σήμερα, παρά τις θολές υποσχέσεις της Διοίκησης για επίλυσή του. 

Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες της Εταιρίας, κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με το τακτικό προσωπικό και υπόκεινται στις εντολές των ίδιων προϊσταμένων. Πρόκειται για «κανονικούς» εργαζόμενους της Εταιρίας. 

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που έγινε με αυτό το θέμα, η παράταξή μας διατύπωσε τις πιο κάτω θέσεις: 

Η εκτίμηση της παράταξής μας σχετικά με την έρευνα γνώμης και διάθεσης των συναδέλφων μας μέσω εταιριών ενοικίασης είναι ότι μπορούμε να εξάγουμε δυο βασικά συμπεράσματα: 

  1. Υπάρχει σαφής διάθεση των συναδέλφων να αγωνιστούν είτε μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, είτε μέσω συλλογικής μαζικής αγωγής. Στην πρώτη περίπτωση προκρίνουν κοινό αγώνα με το τακτικό προσωπικό. 
  2. Υπάρχει η αποτύπωση μεγάλης δυσαρέσκειας απέναντι στον Σύλλογο. Αυτό πιθανά είναι και ο λόγος της μη ένταξης τους σε αυτόν. 

Πρέπει λοιπόν να πείσουμε τους συναδέλφους ότι η συλλογική δράση είναι η μόνη αποτελεσματική για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Αυτό πρέπει να είναι καθημερινός στόχος μας. Γιατί το εργασιακό μέλλον όλων μας είναι κοινό ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας μας. 

Με βάση τα παραπάνω η πρόταση της παράταξής μας είναι: 

·         Να γίνει κατ’ αρχάς τη ερχόμενη εβδομάδα συγκέντρωση του Συλλόγου, που θα τους επικοινωνήσουμε την θέση του Συλλόγου. 

·     Παράλληλα πρέπει να τεθεί και το θέμα των γραμματέων των εταιρικών γραφείων πωλήσεων που ουσιαστικά μισθοδοτούνται από την Εταιρία και θεωρούμε ότι τα αιτήματα πρέπει να είναι κοινά. 

·         Ο Σύλλογος να διοργανώσει συγκέντρωση με τις γραμματείς ώστε να τις ενημερώσει για τις ενέργειές του. 

·        Προτείνουμε να προκηρυχθούν από τον Σύλλογο δυο καθολικές εικοσιτετράωρες απεργίες μια στα τέλη της χρονιάς και η άλλη στις αρχές του 2023, απόφαση που βέβαια για την λήψη της απαιτείται μυστική καθολική ψηφοφορία των μελών μας. Αν η πρότασή μας υιοθετηθεί από το Δ.Σ., να βγει ανακοίνωση προς όλο το προσωπικό από τον Σύλλογο. και να διοργανωθεί η ηλεκτρονική μυστική ψηφοφορία. 

·    Τέλος, να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με την Διοίκηση για το θέμα των υπαλλήλων των εταιριών ενοικίασης με συμμετοχή εκπροσώπων των συναδέλφων και των γραμματέων των γραφείων εταιρικών πωλήσεων 

·         Να οριστεί συνάντηση με τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου για να συζητηθεί το θέμα της συλλογικής αγωγής, παρουσία των συναδέλφων. 

Η εκτίμησή μας είναι ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε προσπάθεια της Διοίκησης για σαφή επιδείνωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων μας, προσπάθεια που θα ενταθεί κύρια μετά την λήξη της ΣΣΕ. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σαν Συλλογικό Όργανο, αλλά και να έχουν προετοιμαστεί οι συνάδελφοί μας. 

Συναδελφικά

Η Σ.Ε.