09 Δεκ 2022

Υποχρέωση της Εταιρίας να παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό εργασίας

 

Ίδια δικαιώματα, συνθήκες εργασίας, συμβάσεις και μισθός για την ίδια δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική 

Συνάδελφοι, 

Όλοι οι εργαζόμενοι, λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση από την Διεύθυνση Οργάνωσης: 

«στα πλαίσια της ενίσχυσης της ασφάλειας των εφαρμογών από 12/12/2022 η Εταιρία μας πρόκειται να εφαρμόσει δύο πρόσθετα επίπεδα ασφαλείας στο λογαριασμό σας στο αρχικό login. 

Για την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας, θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή Microsoft Authenticator στο κινητό σας και να πραγματοποιήσετε εγγραφή.» 

Θεωρούμε αυτονόητο, αλλά και υποχρέωση της νομοθεσίας, ότι η Εταιρία οφείλει να παρέχει όλα τα μέσα που απαιτούνται στους εργαζόμενους σ’ αυτήν, ώστε αυτοί με τη σειρά τους  να μπορούν να εκτελέσουν την καθημερινή τους εργασία. 

Το κινητό τηλέφωνο δεν έχει διατεθεί παρά μόνο σε ελάχιστα στελέχη. 

Άρα θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση ότι πριν την εφαρμογή της παραπάνω διαδικασίας, η Εταιρία θα χορηγήσει σε όλους τους υπάλληλους εταιρικό κινητό τηλέφωνο, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους σταθερούς υπολογιστές των γραφείων τους ή/και τα laptopsστην περίπτωση της τηλεεργασίας. 

Επίσης μια σημαντική απορία που δεν λύνει η εγκύκλιος: 

Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποια/ος συνάδελφος δεν έχει μαζί το προσωπικό του κινητό του γιατί το ξέχασε, το έχασε ή του χάλασε; 

Μήπως πήραμε το σαμάρι, πριν πάρουμε τον γάιδαρο; 

Συναδελφικά

Η Σ.Ε.