23 Δεκ 2022

Σύλλογος ενωμένος στο πλάι των εργαζόμενων

Η παράταξή μας διαχρονικά έχει επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα με την ενεργή συμμετοχή της στην διαμόρφωση των θέσεων και αποφάσεων του Συλλόγου μας.

Οι συνδικαλιστές μας μετά την αποδοκιμασία των θέσεων μας για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από τους συναδέλφους, παραιτήθηκε από το Προεδρείο θεωρώντας ότι αυτό επιβάλλεται από την ηθική και την αξιοπρέπειά της, δίνοντας όμως παράλληλα λευκή ψήφο προς το νέο Προεδρείο που σχηματίστηκε με τις θετικές ψήφους των άλλων τριών παρατάξεων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η υπογραφή της ΣΣΕ σύμφωνα με την θέληση των συναδέλφων.

Όμως πλέον είδαμε την άρση της εμπιστοσύνης προς το Προεδρείο από τους δυο συνδικαλιστές της «Συνεργασίας» και μάλιστα με αίτημα την διενέργεια εκλογών.

Θεωρούμε και εμείς ότι ο Σύλλογος δεν είναι σωστό να λειτουργεί πλέον με Προεδρείο μειοψηφίας, ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο κατά την οποία τα θέματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι καθοριστικά για το εργασιακό μέλλον όλων μας. Η αναβάθμιση του Διοικητικού Συμβουλίου με νωπή εντολή θα είναι όπλο για τον Σύλλογο μας.

Συμφωνούμε λοιπόν και στηρίζουμε το αίτημα για άμεση προκήρυξη εκλογών, εκλογές που όμως που για να πραγματοποιηθούν απαιτείται να έχουν την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή να παραιτηθούν επτά μέλη του Δ.Σ.

Καλά Χριστούγεννα!

Η Σ.Ε.