09 Ιαν 2023

Υπερβολικές αυξήσεις σε μερίδα συμβολαίων νοσοκομειακής περίθαλψης

Συνάδελφοι,

Η Εταιρία εφάρμοσε από 1/1/23 αυξήσεις στα ισόβια νοσοκομειακά προγράμματα ζωής που κυμαίνονται από 2,5% μέχρι 10% επιπλέον των ηλικιακών αυξήσεων που προβλέπονται στα συμβόλαιά μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις (πάνω από 6%) αφορούν τους ασφαλισμένους μας ηλικίας άνω των 40 ετών, αυτών δηλαδή που κατά βάση διατηρούν αρκετά χρόνια το συμβόλαιό τους σε εμάς και μας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρούμε επιχειρησιακό και ηθικό ατόπημα τις τόσο μεγάλες αυξήσεις στα ισόβια νοσοκομειακά προγράμματα σε ηλικίες που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα των πελατών μας.

Οι αυξήσεις που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται και πάνω από τον ετήσιο πληθωρισμό και είναι επαναλαμβάνουμε επιπλέον των ηλικιακών αυξήσεων, δημιουργούν ένα δυσβάσταχτο βάρος και δυσαρέσκεια στους ασφαλισμένους αλλά και τα παραγωγικά δίκτυά μας. Ούτε στην εποχή των μνημονίων δεν παρατηρούνταν τέτοια δυσκολία πληρωμής στους πελάτες μας. Η επίκληση του ιατρικού πληθωρισμού δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις τόσο μεγάλες αυξήσεις.

Πιστεύουμε ότι η Εταιρία θα πρέπει να επανεξετάσει αυτή της την απόφαση και να στηρίξει έμπρακτα τους πελάτες που την έχουν μακροχρόνια εμπιστευτεί για την ασφάλιση της ζωής και της υγείας τους.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.