06 Φεβ 2023

Μπροστά στις εκλογές

Συνάδελφοι,

Φτάσαμε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι επιλογής. Σε μια νέα και διαφορετική  εποχή της Εταιρίας μας, με έναfundκαι όχι την τράπεζα ιδιοκτήτη της Εταιρίας, με νέα Διοίκηση, με το προσωπικό να αισθάνεται αναλώσιμο, καλούμαστε να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας στον Σύλλογο.

Καλούμαστε να επιλέξουμε την παράταξη αλλά και τους ανθρώπους εκείνους που τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί να σηκώσουν τη φωνή και το ανάστημά τους για να προασπίσουν τα εργασιακά δικαιώματα όλων μας. Καλούμαστε να εμπιστευτούμε τις/τους συναδέλφους εκείνους που θα σταθούν, ξέροντας ότι οι εργαζόμενοι στέκονται πλάι τους, ανάχωμα σε σχέδια επιδείνωσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σε προσπάθειες να «κοντύνουν» οι εργαζόμενοι της Εταιρίας μας.

Μας ξέρετε. Είμαστε οι συνδικαλιστές της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας. Της παράταξης που με καθαρό λόγο, συνδικαλιστικό ήθος, εμπειρία, και σταθερές θέσεις όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε πλάι πλάι, σε κάθε στιγμή της εργασιακής διαδρομής της κάθε μιας και του καθενός μας. Που χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Που θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα, σε κάθε καλή ή κακή στιγμή για να στηρίξουμε τα εργασιακά δικαιώματα όλων. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι πορευόμαστε και όλοι μαζί διεκδικούμε.

Δεν επαγγελλόμαστε θαύματα, δεν υποσχόμαστε τίποτε πάνω από αυτά που μπορούμε να πετύχουμε με τον συλλογικό αγώνα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες μας για να πετύχουμε κομματικές, παραταξιακές ή προσωπικές επιδιώξεις. Στεκόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, σαν λειτουργικό μέρος του κοινού αγώνα. Είμαστε μέρος της συλλογικής εργασιακής καθημερινότητας.

Μπροστά μας ένας δρόμος δύσκολος. Ένας δρόμος που οι πρώτοι οδοδείκτες που βλέπουμε δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας:

Η μη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, οι οργανωσιακές αλλαγές που σχεδιάζονται, οι στερούμενες λογικής και ηθικής αυξήσεις στα ασφάλιστρα των νοσοκομειακών συμβολαίων, η εισβολή χρυσοπάροχα αμειβόμενων συμβουλευτικών εταιριών χωρίς παραγωγή ουσιαστικού έργου, η μικρής διάρκειας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και ΕΚΕ, οι αναζητήσεις «στελεχών» μέσω τουLinkedin, η πριμοδότηση των νοσηλευτικών μονάδων και των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας τουCVC, τα εκκολαπτόμενα σχέδια πώλησης του εμβληματικού Κεντρικού μας μεγάρου με την μέθοδο τουsaleandleasebackή η μεταστέγαση της Εταιρίας στα κτίρια του Βωβού στο Μαρούσι, η απουσία οράματος  για τους ασφαλισμένους και το προσωπικό μας, οι επιλεκτικές αυξήσεις σε μια μικρή μερίδα εργαζομένων, η διατήρηση του αποικιοκρατικού καθεστώτος των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, εργαζόμενων που εργάζονται εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην Εταιρία, προσφέροντας την εργασία τους με συνέπεια ενώ για την Διοίκηση είναι αόρατοι και οι μισθοί τους είναι δέκα χρόνια τώρα καθηλωμένοι σε ελάχιστα επίπεδα,  η μοναδικότητα σε όλη την Ελληνική ασφαλιστική αγορά της ύπαρξης γραμματέων που ο πενιχρός μισθός τους καταβάλλεται μεν από την Εθνική αλλά εικονικά ο εμφανιζόμενος εργοδότης τους είναι ο Διευθυντής του γραφείου παραγωγής που εργάζονται, η συνεχιζόμενη απαξίωση των Υποκαταστημάτων μας που φυλλοροούν εγκαταλελειμμένα τα τελευταία χρόνια από την Διοίκηση, η καθημερινή απαξίωση της εργασίας των συναδέλφων, η έλλειψη προοπτικών εξέλιξης του προσωπικού, μας δείχνουν ότι το καράβι της Εθνικής Ασφαλιστικής μπάζει νερά.

Δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια και δεν εκβιάζουμε για να κερδίσουμε την ψήφο των εργαζόμενων. Δεν πετάμε λάσπη για να μπορέσουμε να καλύψουμε την απουσία σοβαρών προτάσεων και συνδικαλιστικής δράσης.

Στηριζόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και μαζί τους δημιουργούμε εργασιακό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία.

Είμαστε αμετακίνητοι στους τρείς βασικούς άξονες που θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους: Μαζί με όλους μας.

·         Την ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς ένταξη των συναδέλφων μας μέσω εταιριών ενοικίασης στο τακτικό προσωπικό με παράλληλη προσπάθεια για ένταξη των συναδέλφων γραμματέων των γραφείων πωλήσεων.

·         Την προσπάθεια για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κανονισμού Εργασίας που θα διασφαλίζουν τους εργαζόμενους και το εισόδημά τους, και την προστασία τους απέναντι στις όποιες εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

·         Και την ενίσχυση της συλλογικότητας με ένταξη και ενεργή συμμετοχή όσο των δυνατόν περισσότερων εργαζόμενων στους χώρους εργασίας της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κεντρικές Υπηρεσίες, Υποκαταστήματα, Γραφεία Ζωής) στο Σύλλογο μας.

Με βάση τα παραπάνω δεσμευόμαστε ότι θα βαδίσουμε όλοι και όλες μαζί το επόμενο διάστημα με συνέπεια, με διαφάνεια και συχνή και σταθερή ενημέρωση των εργαζόμενων όπως άλλωστε κάναμε μέχρι σήμερα.. Γιατί ο ενημερωμένος εργαζόμενος είναι η δύναμη του Συλλόγου.

Η στήριξη σας στις κάλπες θα ενισχύσει την κοινή προσπάθεια. Κάθε ψήφος στο ψηφοδέλτιο μας θα είναι συμβολή σε έναν ανεξάρτητο και διεκδικητικό Σύλλογο. 

Το συλλογικό όργανο που θα προκύψει θα κληθεί να διαχειριστεί μείζονα και φλέγοντα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους. Παράλληλα, πρέπει να παρακολουθεί και να καταθέτει απόψεις για την πορεία της Εταιρίας, πορεία, που αναγκαστικά επηρεάζει και το μέλλον των εργαζόμενων.

Θα χρειαστεί να συνθέσει απόψεις για να πετύχει τις μέγιστες δυνατές συγκλήσεις, συγκλίσεις που σαν παράταξη θα επιδιώξουμε, χωρίς όμως εκπτώσεις στις ηθικές αξίες και αρχές μας με πρώτο γνώμονα την προστασία των εργαζόμενων.

Θα χρειαστεί να κρατήσει αμετακίνητη στάση υπέρ των εργαζόμενων και όχι υπέρ του εργοδότη. Έχουμε πολλά παραδείγματα εργοδοτικών σωματείων. Το δικό μας θα παραμείνει εργατικό με την ψήφο και την στήριξη των εργαζόμενων.

Είμαστε η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Η παράταξη που 35 χρόνια με την εμπιστοσύνη που της δείχνουν και την δύναμη που της δίνουν οι εργαζόμενοι ήταν, παραμένει και συνεχίζει να είναι μέρος της συλλογικής συνδικαλιστικής συνείδησης.

Το θέμα είναι τώρα τι λες.

Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε.Καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ.Μικροζημίες και μικροκέρδη συμψηφίζοντας.

Το θέμα είναι τώρα τι λες. (Μ. Αναγνωστάκης)

Συναδελφικά,

Οι υποψήφιοι της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας.

1.     ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ (ΣΙΣΣΥ)) (Υποδιεύθυνση Παραπόνων και Αιτιάσεων)

2.     ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ(Διεύθυνση Πληροφορικής)

3.     ΓΙΑΝΝΟΥΣΑ ΜΑΡΙΑ(Υποκατάστημα Λάρισας)

4.     ΓΙΟΥΡΤΣΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ(Διεύθυνση Πωλήσεων - Θεσσαλονίκη)

5.     ΔΑΜΠΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(Διεύθυνση Αναλήψεων Πυρός και Λοιπών ΓενικώνΚλάδων)

6.     ΔΕΛΑΒΙΝΙΑΣ ΘΩΜΑΣ(Διεύθυνση Αυτοκινήτων)

7.     ΔΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών και Συνεργατών)

8.     ΔΡΙΤΣΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ(Διεύθυνση Πληροφορικής)

9.     ΔΡΟΣΑΚΗ ΑΛΙΚΗ(Διεύθυνση Αναλήψεων Πυρός και ΛοιπώνΓενικώνΚλάδων)

10.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ(Υποδιεύθυνση Παραπόνων και Αιτιάσεων)

11.ΚΑΡΑΜΑΝΤΖΑΝΗ ΣΟΦΙΑ(Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών και Συνεργατών)

12.ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΝΤΖΕΛΑ)) (Διεύθυνση Αναλήψεων Ζωής και Υγείας)

13.ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΥ ΕΥΗ(Διεύθυνση Αποζημιώσεων Πυρός και Λοιπών Γενικών Κλάδων)

14.ΚΥΡΚΟΥ ΕΛΕΝΑ(Διεύθυνση Αποζημιώσεων Πυρός και Λοιπών Γενικών Κλάδων)

15.ΚΩΒΑΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ)(Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών και Συνεργατών)

16.ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ(Εταιρικό Γραφείο Πωλήσεων)

17.ΜΙΜΜΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΝΕΣΑ)(Υποκατάστημα Αγρινίου)

18.ΜΠΕΤΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΛΕΚΑ)(Υποκατάστημα Πάτρας)

19.ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ(Διεύθυνση Ζημιών Ζωής και Υγείας)

20.ΜΠΙΣΚΕΜΗΣ ΝΙΚΟΣ(Διεύθυνση Πληροφορικής)

21.ΝΑΓΚΟΥΖΑΛΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ(Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών και Συνεργατών –CallCenter)

22.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ(Διεύθυνση Αυτοκινήτων)

23.ΠΑΪΖΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ(Διεύθυνση Πληροφορικής)

24.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (ΜΑΓΔΑ)(Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων)

25.ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗΣ ΣΤΑΘΗΣ(Υποκατάστημα Πάτρας)

26.ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ(Εταιρικό Γραφείο Πωλήσεων)

27.ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΠΕΠΗ)(Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών και Συνεργατών)

28.ΠΕΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(Διεύθυνση Αποζημιώσεων Πυρός και Λοιπών Γενικών Κλάδων)

29.ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ(Διεύθυνση Πληροφορικής)

30.ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ(Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών και Συνεργατών)

31.ΣΚΑΦΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ(Διεύθυνση Αποζημιώσεων Πυρός και Λοιπών Γενικών Κλάδων)

32.ΣΚΟΡΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΑΣΑ)(Διεύθυνση Αποζημιώσεων Πυρός και Λοιπών Γενικών Κλάδων)

33.ΣΤΕΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ(Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών)

34.ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ(Εταιρικό Γραφείο Πωλήσεων

35.ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗ ΜΑΡΙΑ(Διεύθυνση Ζημιών Ζωής και Υγείας)

36.ΤΟΥΡΛΟΥ ΗΡΩ(Διεύθυνση Ομαδικών Ασφαλίσεων)

37.ΤΡΑΜΠΟΥΡΑΣ ΘΩΜΑΣ(Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης)

38.ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων)

39.ΦΟΥΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ(Διεύθυνση Αποζημιώσεων Πυρός και Λοιπών Γενικών Κλάδων)

40.ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ(Διεύθυνση Αποζημιώσεων Πυρός και Λοιπών Γενικών Κλάδων)

41.ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Διεύθυνση Αναλήψεων Πυρός και Λοιπών ΓενικώνΚλάδων)

42.ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ(Διεύθυνση Αναλήψεων Ζωής)