07 Φεβ 2023

Ενώνουμε τους εργαζόμενους

Συνάδελφοι,

Μια μέρα έμεινε για τις εκλογές.

Η ψήφος στην Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία να είστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν και θίγουν τους εργαζόμενους. Ότι δεν αποτελεί μια ψήφο για κομματική ή προσωπική εξαργύρωση,  Ότι είναι μια ψήφος σε συγκεκριμένες προτάσεις, δεσμεύσεις, δράσεις και συνέπεια.

Αγωνιζόμαστε για συμμετοχή των εργαζόμενων στις εκλογές. Ο Σύλλογος δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε χωρίς την συμμετοχή των εργαζόμενων. Ο Σύλλογος είμαστε τα μέλη του. Όλοι εμείς, με την υποστήριξή μας σ’ αυτόν δίνουμε την διαπραγματευτική του ικανότητα απέναντι στην Διοίκηση.

Το αποτέλεσμα των εκλογών σίγουρα εξαρτάται από τις επιλογές των εργαζόμενων. Κάθε όμως ψήφος στην παράταξή μας είναι ψήφος στην κοινή προσπάθεια. Είναι ψήφος ενότητας και δράσης. Δεν είναι αποτέλεσμα καταναγκασμού ή φόβου. Είναι συνειδητή ψήφος αγώνα και αξιοπρέπειας.

Δεν κάνουμε αγώνα με προσωπικές ανακοινώσεις υποψηφίων. Προτείνουμε και προκρίνουμε τη συλλογική δράση απέναντι στην προσωπική προβολή.

Όποια ή όποιος κι αν εκλεγεί από την παράταξή μας θα δουλέψει το ίδιο για τον κοινό μας στόχο. Τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση με την Εταιρία.

Δίνουμε καθημερινά και διαχρονικά τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους για να προστατέψουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα χωρίς να αποβλέπουμε σε προσωπικά, παραταξιακά ή πολιτικά οφέλη. Ζητάμε και από τις άλλες παρατάξεις και συνδικαλιστές να κάνουν το ίδιο. Κάθε ένας και κάθε μια υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο μας δίνουμε την ίδια υπόσχεση.

Δώσαμε τον αγώνα όλοι μαζί αυτά τα χρόνια, για την αποτροπή του ξεπουλήματος της Εταιρίας μας με απεργίες, παρεμβάσεις στην Βουλή, παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με παρουσία των εκπροσώπων μας στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις.

Δεν θυμόμαστε τους εργαζόμενους a la carte. Αγωνιζόμαστε με συνέπεια σταθερότητα και συνέχεια με επίκεντρο τον εργαζόμενο, ανεξάρτητα από το είδος της εργασιακής του σχέσης με την Εταιρία. Γιατί όποια και αν είναι η ερώτηση, η απάντηση μας είναι μια: Ο άνθρωπος.

Το αγώνα μας για τους εργαζόμενους μέσω εταιριών ενοικίασης τον δίνουμε από το 2014 όταν μπήκαμε στην πρώτη γραμμή της αντίδρασης στην εκδικητική και αναιτιολόγητη απόλυση τεσσάρων συναδέλφων μας. Τον δώσαμε δυστυχώς μόνοι με τις τότε παρατάξεις της πλειοψηφίας του Συλλόγου απούσες. Το δώσαμε με την παρουσία και τις καταθέσεις μας στις δικαστικές αίθουσες. Τον δώσαμε προκαλώντας επερωτήσεις στην Βουλή και με συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα και τον τύπο. Με την προσπάθεια και την δημόσια θέση μας για την συνολική ένταξη τους. Τον δώσαμε μαζί με τους εργαζόμενους.

Τον αγώνα μας για τις γραμματείς των εταιρικών γραφείων πωλήσεων τον δίνουμε από τα μαύρα εργασιακά χρόνια της διοίκησης Μαυρόγαλου, τότε που η Εταιρία προσπάθησε να τις απολύσει όλες και όλους και να τις εντάξει στην Icap χωρίς αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, τότε που οργανώναμε συγκεντρώσεις τα Σάββατα στην διπλανή καφετέρια στο Πάντειο, στις οποίες δεν εμφανιζόταν κανείς από τους όψιμους αγωνιστές, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ΕΤΕ, με πρόσκληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εταιρία, με παρέμβαση στην τότε Διοίκηση της ΕΤΕ, με επερωτήσεις στην Βουλή. Τον δώσαμε και πετύχαμε να μην περάσουν τα σχέδια της Εταιρίας. Αυτό το νικηφόρο αγώνα τον δώσαμε με όλες τις συναδέλφους τότε. Γι' αυτό και πετύχαμε. Ο στόχος μας τώρα είναι να παλέψουμε μαζί τους να πείσουμε την Εταιρία ότι η ένταξή τους μόνο όφελος για την Εθνική θάχει.

Ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη συνδικαλιστική ή επιχειρησιακή τους εργαζόμενους. Εκδώσαμε 8 ανακοινώσεις το 2023 και 37 το 2022. Θεωρούμε ότι ο σωστά ενημερωμένος συνάδελφος αποτελεί δύναμη για τον Σύλλογο. Αποφεύγουμε τους διαδρόμους και τα κουτσομπολιά.

Όλοι μας γνωριζόμαστε με το ονοματεπώνυμό μας. Όλοι μας κουβαλάμε την διαδρομή και την πορεία μας στην Εταιρία και τον Σύλλογο.

Μια μέρα έμεινε για τις εκλογές. Ας προσπαθήσουμε για το συλλογικό καλό!

Συναδελφικά,

Οι υποψήφιοι της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας