23 Νοε 2023

Τώρα είναι η ώρα της απόφασης των εργαζόμενων

Συνάδελφοι,

 

Όπως ξέρετε, από τον Ιούνιο ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει την διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ΕΚΕ.

Μετά από 10 συναντήσεις με την διαπραγματευτική ομάδα της Διοίκησης καταλήξαμε σε αδιέξοδο. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπαν: "Και 100 συναντήσεις να κάνουμε δεν πρόκειται να αλλάξουμε άποψη".

Έχουμε εξαντλήσει λοιπόν κάθε περιθώριο καλόπιστου και με επιχειρήματα από την πλευρά μας διαλόγου, η στάση της Εταιρίας παραμένει αδιάλλακτη

Προφανώς η Εταιρία αντιλαμβάνεται διαφορετικά το πρόβλημα της αξιοπρεπούς επιβίωσης των εργαζόμενων αλλά και της ποιότητας ζωής που πρέπει να έχουν.

Έχουμε όλοι και όλες πάρει μέσω της ανακοίνωσης του Συλλόγου το αναλυτικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Ξέρουμε τις προθέσεις της Εταιρίας.

Στην σημερινή Γενική Συνέλευση λοιπόν είναι η ώρα των εργαζόμενων να επιλέξουν:

  • Είναι στην επιλογή μας να δεχτούμε την πρόταση της Διοίκησης, προκειμένου να έχουμε μια τριετή Σύμβαση
  • Είναι στην επιλογή μας να αγωνιστούμε για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, για διατήρηση του ωραρίου μας και για ουσιαστικές αυξήσεις για όλες και όλους που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Η παράταξή μας επιλέγει να προτείνει τον δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα και αυτό θα παρουσιάσουμε στην Γενική Συνέλευση.

Γιατί ο εργαζόμενος με σκυμμένο κεφάλι από φόβο δεν είναι το ζητούμενο για τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

Στο χέρι και στην επιλογή της κάθεμιάς και του κάθενός από εμάς, εναπόκειται το εργασιακό μας μέλλον.

Η ιστορία των τελευταίων δεκαετιών με τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και του Συλλόγου μας πιστεύουμε ότι πρέπει να μας δείξουν τον δρόμο.

μην δεχτούμε το να γίνουμε υπάκουοι φοβισμένοι εργαζόμενοι που δέχονται τα ψίχουλα που το Fund είναι διατεθειμένο να μας δώσει αλλάζοντας παράλληλα προς το χειρότερο τις συνθήκες εργασίας μας, την στιγμή όμως που το ίδιο σπαταλά εκατομμυρίων ευρώ σε ημέτερους.

 

Η επιλογή είναι δική μας.

 

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.