29 Νοε 2023

Οι εργαζόμενοι μίλησαν. Η Διοίκηση θα ακούσει;

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι της Εταιρίας μας έδωσαν την δική τους απάντηση αξιοπρέπειας στην πρόταση της Διοίκησης για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Έδωσαν το μήνυμα της μη αποδοχής  των  σημείων της πρότασης που χειροτερεύουν τους όρους αμοιβής και των συνθηκών εργασίας μας.

Εξουσιοδότησαν τον Σύλλογο να επαναδιαπραγματευτεί πιο δυναμικά, τα σημεία που μας φέρνουν  χρόνια πίσω, σε δύσκολες περιόδους για όλους μας.

Καλούμε την Διοίκηση να ακούσει τους εργαζόμενους στην Εταιρία μας. Την καλούμε να αφουγκραστεί τους ανθρώπους της.

Την καλούμε να επαναπροσδιορίσει τη λογική του «σφιχτού» budget που ισχύει όμως μόνο για τους εργαζομένους

Ο Σύλλογος με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπεί αλλά και την Εταιρία και τους μετόχους, καλεί την Διοίκηση να συζητήσει και να συμφωνήσει μια Σύμβαση που να μπορεί να εξασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζόμενων και να διασφαλίζει την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Ελπίζουμε ότι η Διοίκηση ενδιαφέρεται στην πράξη και όχι στα λόγια για τους ανθρώπους που διοικεί, οι οποίοι προβάλουν και στηρίζουν με κάθε υπευθυνότητα, συνέπεια, επαγγελματισμό  και αποδοτικότητα την εικόνα της Εταιρίας σε συνεργάτες  και ασφαλισμένους.

Ελπίζουμε ότι τα λόγια, που ακούγονται σε όλους τους μονολόγους των συναντήσεων της Διοίκησης περί «μιας ομάδας»,  θα μετουσιωθούν σε πράξεις αναγνώρισης και σεβασμού των εργαζόμενων της Εταιρίας.

Θυμίζουμε μόνο ότι ο πληθωρισμός δωδεκαμήνου είναι 3,9% και ο αντίστοιχος πληθωρισμός τροφίμων στο 9,7%. Θυμίζουμε ότι έχουμε χάσει ήδη το 8% του εισοδήματος μας λόγω πληθωρισμού τα δυο τελευταία χρόνια.

Αναμένουμε από την εταιρία – εργοδότη μας, την «Εθνική» Ασφαλιστική, την Πρώτη Ασφαλιστική να στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους της.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.