04 Δεκ 2023

Ποιος φταίει; Μα οι εργαζόμενοι πάντα

Συνάδελφοι,

Τελικά, οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι γκουρού και φωστήρες που διοικούν και ελέγχουν την Εταιρία, βρήκαν το ποιοι ευθύνονται που, ενώ αγόρασαν κοψοχρονιά μια εταιρία με διαρκή επαναλαμβανόμενα κέρδη πολλών 10αδων εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο διοίκησης την οδηγούν σε ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εργαζόμενοι.

Αυτοί οι, όπως μας θεωρούν, βολεμένοι κακομαθημένοι τεμπέληδες κηφήνες που ζητούν να κρατήσουν το ωράριο εργασίας τους, που απαιτούν αυξήσεις λιγότερες απ’ τον πληθωρισμό, που ζητούν να εξυπηρετούνται σωστά γρήγορα και δίκαια οι πελάτες και συνεργάτες της Εταιρίας..

Αυτοί που βλέπουν τα bonus  των δεκάδων χιλιάδων ευρώ να περνούν σφυρίζοντας πάνω απ’ τα κεφάλια τους και να προσγειώνονται στις τσέπες αυτών που διοικούν την Εταιρία. Αυτών που αποφάσισαν για κάθε έναν εργαζόμενο να έχουν πάρει μια εταιρία, έναν σύμβουλο ή project manager για να δίνουν ακριβοπληρωμένες ανεφάρμοστες συμβουλές που οδηγούν σε πολυπληθείς  επιτροπές που κάνουν συνεχώς meeting και calls, αυτοθαυμαζόμενοι, χωρίς όμως ουσιαστικό ή ορατό αποτέλεσμα.

Αυτοί που πρέπει να πιεστούν και να δεχτούν την υπογραφή μιας κακής Σύμβασης που δεν καλύπτει όχι μόνο τον διατρέξαντα πληθωρισμό, αλλά και αυξάνει παράλληλα το ωράριο εργασίας που ίσχυε από το 1984 στην Εταιρία μας.

Και το καράβι της Εθνικής Ασφαλιστικής συνεχίζει το ταξίδι του με τα νέα πια δεδομένα του fund:

·        Με μείωση του πλήθους των ασφαλισμένων αυτοκινήτων στα επίπεδα μιας μεσαίου επιπέδου ΕΠΥ.

·        Με ραγδαία αύξηση των δαπανών νοσηλείας, αποτέλεσμα των συμφωνιών της Διοίκησης με τα νοσηλευτικά ιδρύματα, που η συντριπτική πλειοψηφία τους ανήκει στον ίδιο μέτοχο και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού να κοιτάει αδιάφορα αλλού.

·        Σαν αποτέλεσμα του προηγούμενου η Διοίκηση προχώρησε σε υπέρμετρες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των πελατών μας με προγράμματα υγείας.

·        Με ένα μηχανογραφικό που ακόμα ψάχνουν να βρουν τον νέο πάροχο (θυμάστε τον κο Φωτακίδη που πριν την πώληση δήλωνε ότι ο μέτοχος θα διαθέσει άμεσα 70 εκατομμύρια για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του μηχανογραφικού; Ε! πέρασε πάνω από  ενάμισης χρόνος και ακόμα να επιλέξουν..).

·        Με αποτελέσματα τριμήνων που θα έδειχναν την πορεία της Εταιρίας, αλλά δεν δημοσιοποιούνται πια λόγω έλλειψης κανονιστικής υποχρέωσης.

·        Με το μεγαλεπήβολο σχέδιο αντασφάλισης των συμβολαίων ζωής butterfly, που το τερμάτισε άδοξα για τους διοικούντες η εποπτική αρχή.

·        Με τα αιτήματα και τα παράπονα πελατών και συνεργατών να αυξάνονται σε πάνω από 5.000 και να σωρεύονται αναπάντητα λόγω έλλειψης προσωπικού και αυτοματισμών με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης.

·        Με απολύσεις δεκάδων ενοικιαζόμενων εργαζομένων τον Αύγουστο.  

·        Με το κλείσιμο τεσσάρων Υποκαταστημάτων μας στην Περιφέρεια, όταν 5 μήνες πριν, τους έταζαν ανάπτυξη, διασπείροντας την ανασφάλεια στους εργαζόμενους για τις επόμενες αποφάσεις τους.

·        Με το να αρνούνται την μετάθεση συναδέλφων από τα Υποκαταστήματα που κλείνουν για να τους αναγκάσουν να φύγουν.

·        Με προσλήψεις όμως 80 νέων «ειδικών συμβούλων».

·        Με το να αντιμετωπίζουν σαν ανίκανους συναδέλφους μας με ειδικές ανάγκες

·        Με ασφυκτικές πιέσεις σε εργαζόμενους με προσφορά δεκαετιών για να φύγουν καθώς πλέον όπως τους λένε δεν υπάρχει θέση για αυτούς στην εταιρεία που ελέγχει το fund.

·        Με δεκάδες εκατομμύρια να δίνονται σε συμβουλευτικές εταιρίες για αμφιβόλου αξίας ή μηδενικό αποτέλεσμα.

·        Με τη δημιουργία μιας νέας ταχύτητας ομάδας εργαζόμενων “flexible capacity”.

·        Με υποστελεχωμένες παραγωγικές μονάδες.

·        Με bonus εκατομμυρίων ευρώ στους διοικούντες, ακόμα και χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε μέρα τον προηγούμενο χρόνο.

·        Με προσλήψεις μελών Διοίκησης και στελεχών χωρίς ούτε μια μέρα εργασίας σε ασφαλιστική εταιρία.

·        Με απαξιωτικές και υβριστικές συμπεριφορές σε στελέχη, εργαζόμενους και συνεργάτες.

·        Με τον φόβο να έχει γίνει εργαλείο διοίκησης των εργαζόμενων

·        Με σχέδιο εγκατάλειψης του εμβληματικού κτιρίου στην Λεωφόρου Συγγρού με μόνο στόχο το κέρδος του Fund.

 

Ανακοίνωση ΡΠ ποιος φταίει μα οι εργαζόμενοι πάντα

Συνάδελφοι.

Η τακτική και η λογική των εκβιαστικών διλλημάτων «take it or leave it» που θέτουν ωμά ο κ. Gauci και η κα.Τόμπρου και η απειλή του ή δέχεστε την σύμβαση που σας δίνουμε  ή θα έχετε ατομικές συμβάσεις εργασίας γιατί το fund δεν θέλει συλλογικές συμβάσεις διασφάλισης των εργαζόμενων, είναι αδιέξοδες και οδηγούν σε ρήξη κάθε πλαισίου διαλόγου, διαπραγμάτευσης και συνεννόησης.

Η παράταξή μας έχει την άποψη, ότι έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και διαπραγμάτευσης με μια αδιάλλακτη Διοίκηση, κάνοντας μόνο  η πλευρά των εργαζόμενων υποχωρήσεις, προκειμένου να έχουμε μια αξιοπρεπή Σύμβαση που θα μπορεί να εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης, ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε αγωνιστικά και να στείλουμε το μήνυμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής και αυτό θα προτείνει στην επικείμενη Γενική Συνέλευση.

 

Ανακοίνωση ΡΠ ποιος φταίει μα οι εργαζόμενοι πάντα 2

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.