22 Δεκ 2023

Αποφασίζουμε για το εργασιακό μας μέλλον

Συνάδελφοι,

Μετά την ανακοίνωση της «Ομάδας εργαζομένων Συνεργασία», που διαστρεβλώνει όπως είναι η πάγια αρχή της τα γεγονότα και παρουσιάζει μια εικόνα που βρίσκεται μόνο στον εγκέφαλο των συντακτών της, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε και να παραθέσουμε με γεγονότα και όχι χαρακτηρισμούς ή εξυπνάδες.

ΟΙ εργαζόμενοι μέλη του Συλλόγου αποφάσισαν μετά από μυστική ψηφοφορία απεργιακές κινητοποιήσεις για να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση.

Στην 48ωρη απεργία που έγινε στις 18 και 19 Δεκέμβρη συμμετείχαν 321 συνάδελφοι την πρώτη μέρα και 305 την δεύτερη και σαν αποτέλεσμα η Εταιρία υπολειτούργησε σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους. Οι συνάδελφοι όμως που εργάστηκαν κανονικά ήταν 288 στις 18/12 και 287 στις 19/12.

Η κάθε κινητοποίηση γίνεται προκειμένου να πιεστεί ο εργοδότης από την πίεση που ασκούν οι απεργοί και να συζητήσει σε αναζήτηση κάποιας κοινά αποδεκτής λύσης.

Στην δική μας περίπτωση όχι μόνο ο εργοδότης δεν ενδιαφέρθηκε για το αν η Εταιρία υπολειτούργησε αυτό το κρίσιμο για την παραγωγή διάστημα, αλλά αντίθετα μας έστειλε την πιο κάτω επιστολή που είναι σε γνώση όλων των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου:

Όπως γνωρίζετε η ΕΣΣΕ έχει ήδη λήξει από τις 30/09/2023 και στις 31/12/2023 λήγει και η τρίμηνη παράταση της δεσμευτικής της ισχύος. Το ίδιο ισχύει και για τον ΕΚΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση μας ισχύει μέχρι και τις 31/12/2023. Σας καλούμε όπως έχουμε την τελική σας απάντηση καθώς πρέπει να ενημερώσουμε το προσωπικό, ειδικότερα για το νέο ωράριο εργασίας λόγω ΕΡΓΑΝΗ.

Με βάση λοιπόν το ότι η ΣΣΕ λήγει στις 31/12 και από 1/1/24 δεν θα έχουμε Συλλογική Σύμβαση και με την παραδοχή ότι απέναντί μας έχουμε έναν αμετακίνητο και ανάλγητο εργοδότη που δεν τον ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι, προτείναμε στο Δ.Σ. τη πραγματοποίηση στις 27/12 Γενικής Συνέλευσης και ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε οι εργαζόμενοι έχοντας πια την πλήρη εικόνα να αποφασίσουν για την Σύμβαση που λήγει σε λίγες μέρες.

Η Συνεργασία πρότεινε 3ήμερη απεργία 27 με 29/12 και βλέπουμε. Όταν η πρόταση της δεν έγινε δεκτή για τους λόγους που θα εξηγήσουμε στην Συνέλευση, αποχώρησε, παραιτούμενη με προφορική δήλωση, από το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Συνάδελφοι,

Η θέση της παράταξής μας είναι απλή και καθαρή. Αγωνιζόμαστε, λαμβάνουμε υπ’ όψη τα δεδομένα και αποφασίζουμε.

Είναι θέση αρχής για μας ότι μια κακή Συλλογική Σύμβαση είναι πάντα καλύτερη για τους εργαζόμενους από μια ατομική Σύμβαση.

Καλούμε όλες και όλους στην Γενική Συνέλευση.

Όλοι μας θα αποφασίσουμε με ευθύνη για το εργασιακό μας μέλλον.

Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους τους εγαζόμενους.

Συναδελφικά

H Σ.Ε.