05 Μαρ 2024

Κοινό ψηφοδέλτιο: Τώρα είναι η στιγμή

Συνάδελφοι,

Δυο μήνες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Εταιρίας μας στην Ομοσπονδία μας (ΟΑΣΕ) και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), η παράταξή μας θέλει να επαναλάβει ξεκάθαρα την ανοιχτή πρόσκληση της, προς όλες τις παρατάξεις, τους συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες, για τη δημιουργία ενός κοινού πολυφωνικού και πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου ενότητας, συμπόρευσης και διεκδίκησης των εργαζόμενων.

Ήδη στην Ομοσπονδία μας αυτό το κοινό ψηφοδέλτιο υφίσταται και λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια με σημαντική παρουσία, δράση και αποτέλεσμα.

Είναι καιρός και εδώ να το επιχειρήσουμε, μετά από πολλά χρόνια, κάνοντας έτσι το βήμα και για τις επόμενες εκλογές του Συλλόγου μας.

Θα αποτελέσει τη βάση επιλογής των συναδέλφων που θα μας εκπροσωπήσουν μέσα από μια ενιαία λίστα. Θα μπορέσουμε να επιλέξουμε όχι μόνο αυτόν/ην ή εκείνον/η αλλά και αυτόν/ην και εκείνον/η. Αυτό θα είναι μια δημοκρατική κατάκτηση για όλους και όλες μας.

Συνάδελφοι,

Οι πολιτικές θέσεις του καθενός και της καθεμίας είναι απόλυτα σεβαστές και θα εξακολουθήσουν να υφίστανται. Το ίδιο και οι διαφωνίες που προκύπτουν από αυτές. Όμως, πλέον με εργοδότη μας ένα κερδοσκοπικό fund, που δε διστάζει σε τίποτα προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του, αυτό που θεωρούμε ότι απαιτείται είναι το κοινό συνδικαλιστικό μέτωπο όλων των εργαζόμενων, με στόχο την προάσπιση, διατήρηση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Οι όποιες πλαστές ή πραγματικές συνδικαλιστικές διαφορές μας, οφείλουν να παραμεριστούν μπροστά στα όσα θέλουν να επιφυλάξουν σε βάρος μας. Απαιτείται αρραγές μέτωπο των εργαζόμενων.

Αυτή την κατεύθυνση, αυτό το μήνυμα και προοπτική μπορεί να δώσει το κοινό ψηφοδέλτιο.

Κατεύθυνση συσπείρωσης.

Μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης.

Προοπτική κοινού αγώνα.

Αυτή είναι η ανοιχτή δημόσια πρότασή μας.

Απλά, καθαρά και ξάστερα. Χωρίς προϋποθέσεις, παζάρια και αποκλεισμούς.

Η επιλογή είναι των εργαζόμενων.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.