07 Ιουλ 2005

Προσλήψεις παιδιών συναδέλφων

Το θέμα της πρόσληψης παιδιών υπαλλήλων από την Εταιρία μας είναι πρώτης προτεραιότητας πιστεύουμε, για τους περισσότερους από εμάς.
Είναι ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί πάνω από δυο δεκαετίες όλους μας, μιας και μετά το 1982 απαγορεύονταν δια ροπάλου να προσληφθούν τα παιδιά των συναδέλφων στην Εταιρία μας.
Για όλα τα υπόλοιπα παιδιά τίποτε. Δηλαδή στην Εταιρία μας μπορούσε να προσληφθεί και προσλαμβάνονταν το οποιαδήποτε ρουσφέτι ή εξυπηρέτηση υπουργού ή βουλευτή αλλά όχι έστω και ένα παιδί συναδέλφου.
Στα χρόνια που κύλισαν το μόνο που άλλαξε σε αυτό το καθεστώς ήταν η επιτυχία του Συλλόγου, δηλαδή να κατοχυρωθεί με Σ.Σ.Ε. η πρόσληψη του παιδιού που ο γονιός του έχει πεθάνει εν υπηρεσία αλλά και η φετινή για πρώτη φορά πρόσληψη παιδιών συναδέλφων με ειδικές δεξιότητες, κίνηση που ελπίζουμε και περιμένουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον.
Το ζήτημα της πρόσληψης λοιπόν των παιδιών μας είναι για μας θέμα πρώτης προτεραιότητας, όχι σαν θέμα στενής συντεχνιακής λογικής αλλά σαν θέμα αποκατάστασης της αδικίας που υφίσταντο οι συνάδελφοι με παιδιά.
Όσο μάλιστα η ανεργία αυξάνεται στην χώρα μας και η αναζήτηση δουλειάς για τα παιδιά μας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, τόσο το άγχος και η αγωνία όλων μας για το μέλλον τους, μεγαλώνει.
Η λύση της Action Plan για απασχόληση των παιδιών για δυο οκτάμηνα έδωσε μια προσωρινή ανακούφιση σε αρκετές οικογένειες συναδέλφων αλλά σε καμία περίπτωση δεν έλυσε το πρόβλημα.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Εταιρία ξεκινά τις διαδικασίες για πρόσληψη 110 ατόμων στην Αθήνα με διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου για να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τα κενά που άφησε η εθελουσία έξοδος του προσωπικού.
Ο Σύλλογος ζήτησε 30 από αυτές τις προσλήψεις να καλυφθούν με παιδιά υπαλλήλων.
Η Εταιρία δια του κ. Παλαιολόγου αρνήθηκε να ικανοποιήσει αυτό το δίκαιο αίτημα, άρνηση που επανέλαβε σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Πρόεδρο του Συλλόγου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τα Εταιρίας κος Αράπογλου.
Η παράταξή μας στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. μπροστά στην άρνηση των διοικούντων κατέθεσε τις πιο κάτω προτάσεις:
- Να ζητήσει ο Σύλλογος άμεσα συνάντηση με τον κο Αράπογλου για να του αναλύσει το θέμα και να πιέσει για την επίλυσή του,
- Να αναβληθεί για λίγες μέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές της επόμενης βδομάδας, σε αναμονή των αποτελεσμάτων της συνάντησης.
- Αν η τελική απάντηση της Εταιρίας είναι αρνητική ο Σύλλογος να αποσύρει τον εκπρόσωπό του από την επιτροπή προσλήψεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας και
- Να υπάρξει επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά την τελική θέση της Εταιρίας για να παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις αντίδρασης των εργαζομένων.

Φαίνεται ότι στο Δ.Σ. διαμορφώνεται μια άποψη ορισμένων συνδικαλιστών που υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η πρόσληψη παιδιών, ότι να γίνει τώρα η πρόσληψη των 110 ατόμων και θα δούμε στην συνέχεια, ότι στο μέλλον κάτι θα γίνει, ότι έχει ο Θεός… κλπ.
Η παράταξή μας θέλει δημόσια να τοποθετηθεί, καλώντας και όλους τους συναδέλφους να πιέσουν τους συνδικαλιστές ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τον στόχο μας.
Το θέμα της πρόσληψης των παιδιών δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραπεμφθεί στις καλένδες.
Τα παιδιά μπορούν να προσληφθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προσελήφθηκαν οι συνάδελφοι γραμματείς.
Η πρόσληψη να γίνει άμεσα.
Η κάθε υπαναχώρηση ή υπεκφυγή από αυτές τις απλές και καθαρές θέσεις ισοδυναμεί με άρνηση για την πρόσληψη των παιδιών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν όλοι μαζί πιέσουμε, ο στόχος για πρόσληψη 30 παιδιών είναι εφικτός.
Καλούμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου να μπουν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα. Ας αφήσουν τις δικαιολογίες και τα τάχα μου, ότι τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες στον διαγωνισμό που θα γίνει, να τις λέει η Διοίκηση. Η στατιστική πιθανότητα για να προσληφθεί κάποιο παιδί είναι λιγότερο από 0,1%.
Γιατί το παιδί που θα ψάχνει στο μέλλον για δουλειά μπορεί να είναι το δικό τους.
Λέμε:
Όχι στους πλουσιοπάροχα αμειβομένους συμβούλους.
Ναι στην πρόσληψη παιδιών συναδέλφων

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

Υ.Γ. Πουλήθηκε στην Hondos το κτίριο της Εταιρίας μας στην Μέρλιν. Πέρα από τους πανηγυρισμούς της Διοίκησης για την τιμή που πέτυχε (14,4 εκατομμύρια ευρώ) να ρωτήσουμε αν άραγε λήφθηκε καμία μέριμνα ώστε να μην γίνουν τα υπόγεια του κτιρίου, ο χώρος δηλαδή που στην κατοχή βασανίστηκαν και μαρτύρησαν αρκετές χιλιάδες πατριωτών στα χέρια της Γκεστάπο, χώρος που θα πωλούνται προϊόντα ομορφιάς ή δοκιμαστήρια εσωρούχων;
Και βέβαια το γεγονός της πώλησης των ακινήτων της Εταιρίας που ξεκίνησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, συνεχίζεται με ζήλο και από την σημερινή Διοίκηση.