18 Δεκ 2014

Δευτέρα 22/12/14, 3ωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της ICAP

Την Πέμπτη 11/12/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου μας με τον κ Αλεβίζο Ηλία Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου ICAP και τον κ. Θεόδωρο Τόλλη Εκτελεστικό Διευθυντή.
Στο ερώτημά μας για ποιους λόγους προχώρησαν στις τέσσερις απολύσεις η απάντηση ήταν ότι έγιναν αξιολογήσεις και δυστυχώς οι τέσσερις συνάδελφοι κρίθηκε ότι έπρεπε να απολυθούν. Δεν υπήρξε δόλος αλλά προφανώς θα υπήρξαν κάποιοι ουσιαστικοί λόγοι τους οποίους όμως δεν τους ανέφεραν. Σχετικά με τον τρόπο και την διαδικασία που ακολουθείται για την αξιολόγηση η απάντηση ήταν ότι η αξιολόγηση είναι καθημερινή. Δίνεται ένα feedback από την Εθνική Ασφαλιστική, τον "πελάτη" αλλά η απόφαση είναι της ICAP. Δεν δόθηκε απάντηση γιατί απολύθηκε υπάλληλος με παραγωγή  υψηλότερη κατά πολύ από το μέσο όρο του τμήματος του. Ομολογήθηκε ότι λόγω της υψηλής ανεργίας (1 εκ. άνεργοι) η θέση κάθε εργαζόμενου βρίσκεται σε κίνδυνο.
Η διαδικασία της αξιολόγησης μόνο διαφανής και αντικειμενική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.  Επιλεκτικά δίνονται ακόμα και αυξήσεις ωραρίου ή/και μισθού μέσω επιδομάτων supervisor. Δεν δεχόμαστε να γίνεται ανακύκλωση εργαζομένων με δικαιολογία την υψηλή ανεργία. Δεν κινδυνεύουν τα κέρδη της εταιρείας από εργαζόμενους των 700 ευρώ και σίγουρα δεν μας πείθουν ότι κάνουν περικοπές όταν προσλαμβάνονται ειδικοί συνεργάτες με μισθούς των 13.000 ευρώ.
Προκηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας (8:00 - 11:00 π.μ.) την Δευτέρα 22/12/2014 για τους εργαζόμενους της ICAP

Ζητάμε την ανάκληση των απολύσεων των τεσσάρων συναδέλφων στην Εθνική Ασφαλιστική.

Ζητάμε συνάντηση με την Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Εθνικής Τράπεζας ώστε να συζητηθούν επιτέλους τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ζητάμε να υπάρχει αντικειμενική και διαφανής διαδικασία αξιολόγησης η οποία να στοχεύει στην βελτίωση του εργαζομένου και όχι στην νομιμοποίηση των απολύσεων.

Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση του  Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το ΔΣ του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.