19 Σεπ 2008

Δελτίο τύπου

18/9/2008

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής συνεχίζονται.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής έξω από τις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΤΕ στην οδό Αιόλου.
Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής με την μαζική παρουσία τους εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση της ΕΤΕ για πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας, που σαν αποτέλεσμα θα έχει τον πλήρη σχεδόν αφελληνισμό της Ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς, με άμεσες επιπτώσεις στον καταναλωτή.

Στην κινητοποίηση των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής παραβρέθηκαν δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης συνοδευόμενος από τους βουλευτές Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Δημήτρη Κουσελά, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Μαυρίκο, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους βουλευτές Θανάση Λεβέντη και Θοδωρή Δρίτσα και αντιπροσωπεία του ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κεντρικής του Επιτροπής Απόστολο Μπαμίχα.

Επίσης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, του Ε.Κ.Α, της ΟΤΟΕ, της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων, του ΣΥΕΤΕ εκπρόσωποι των συνταξιούχων της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Εθνικής Τράπεζας καθώς και αντιπροσωπείες των συλλόγων υπαλλήλων των άλλων ασφαλιστικών Εταιριών.
Το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουμε για να μην αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς η Εταιρία μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να παρακαλέσει τα ΜΜΕ να προβάλλουν και να ενισχύσουν τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για να προασπίσουν την ελληνικότητα της εταιρίας μας, έναν αγώνα που πρώτο στόχο του έχει να διαβεβαιώσει τους πελάτες της εταιρίας μας ότι η ασφάλισή τους στην Εθνική Ασφαλιστική είναι σίγουρη γιατί πρώτα από όλα υπάρχει το όνομα, το κύρος της, τα αποθεματικά της αλλά και εγγυητής όλων αυτών είναι το παραγωγικό δίκτυο, οι ασφαλιστές της εταιρίας και οι εργαζόμενοί της.

Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι ένας απλός αγώνας ενάντια σε μια επιχειρηματική απόφαση της Ε.Τ.Ε. αλλά ένας αγώνας που στόχο έχει τη διατήρηση της ελληνικότητας της εταιρίας, ελληνικότητα που θα συνεχίζει να παρέχει το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους ασφαλισμένους.

Στο τέλος της εκδήλωσης παραδόθηκε το πιο κάτω ψήφισμα στην ΕΤΕ. Το ψήφισμα παρέλαβε εκ μέρους της ΕΤΕ, μιας και ο κος Αράπογλου απουσίαζε, ο κος Γατόπουλος, διευθυντής προσωπικού της τράπεζας

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008 έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, μαζί με τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας και με τη στήριξη της ΓΣΕΕ και την συμπαράσταση πολιτικών κομμάτων, με αυτό μας το ψήφισμα θέλουμε να δηλώσουμε ότι:

- Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίδραση στην προσπάθεια για εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής από το μοναδικό της μέτοχο, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

- Η προσπάθεια αφελληνισμού της ασφαλιστικής αγοράς, που σχεδόν θα ολοκληρωθεί αν η Εθνική Ασφαλιστική αγοραστεί από ξένη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία, θα έχει επιπτώσεις σε όλο το φάσμα του ασφαλιστικού τομέα της οικονομίας μας.

- Πρώτοι θιγόμενοι είναι οι καταναλωτές μιας και ασφάλιστρα και αποζημιώσεις θα καθορίζονται από ένα ολιγομελές καρτέλ ασφαλιστικών εταιριών, αλλά και οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοι, μιας και οι συνθήκες αμοιβών και η πολιτική προμηθειών θα καθορίζονται με όρους εργασιακής ζούγκλας.

- Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για τη σωτηρία και τη διατήρηση της ελληνικότητας της Εθνικής Ασφαλιστικής και απαιτούν από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε σκέψη για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και από την κυβέρνηση να βάλει φρένο στον κ. Αράπογλου και την παρέα του που η ίδια τοποθέτησε σε αυτές τις θέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τα ακόλουθα τηλέφωνα:
210 90 99 145 & 210 90 99 147.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο