01 Οκτ 2008

Για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα

Συνάδελφοι,

Από σήμερα 1-10-2008 και σύμφωνα με το νόμο 3655/08 λειτουργεί το νέο ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΤΕΑΙΤ) στο οποίο συγχωνεύτηκαν 9 ταμεία μεταξύ των οποίων και το δικό μας Επικουρικό (ΤΕΑΑΠΑΕ), που με το Ταμείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών θα αποτελεί ξεχωριστή Διεύθυνση και θα στεγάζονται στην Πατησίων 48, δηλαδή στον ίδιο χώρο που στεγάζεται το μέχρι σήμερα δικό μας.
Με την από 17/9/2008 έκθεση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, που συνεδρίασε κατά το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής, όπως τροποποιήθηκε, με θέμα την διατύπωση γνώμης για την καταλληλότητα του προτεινομένου προς διορισμό στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), διορίζονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ) τα παρακάτω πρόσωπα:
1) Πρόεδρος ο Γεώργιος Χατζής του Νικολάου, με αναπληρώτρια την Ειρήνη Χαλιώτη του Παντελή.
2) Από τους εκπροσώπους των ασφαλισμένων:
α) Ο Κων/νος Διαμαντής του Γεωργίου εκπρόσωπος των ασφαλισμένων του Τομέα Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια τη Μεταξία Στεκουλέα του Παναγιώτη.
β) Ο Κων/νος Κωστούρος του Γεωργίου, εκπρόσωπος των ασφαλισμένων του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Γεράσιμο Κονιδάρη του Σπυρίδωνος.
γ) Ο Κων/νος Λάζαρης του Δημητρίου, εκπρόσωπος των ασφαλισμένων του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή το Γεώργιο Στάβαρη του Ιωάννη.
δ) Αθανάσιος Βασιλόπουλος του Νικολάου τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Πομώνη του Παναγιώτη
ε) Χαράλαμπος Στέρτσος του Βασιλείου τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Σωτήριο Αγαπίου του Νεοφύτου
στ) Άγγελος Νικολάου του Ανδρέα τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Καρόζη του Στυλιανού


3) Από τους εκπροσώπους των εργοδοτών:
α) Ο Χάρης Κυριαζής του Δημητρίου, από το ΣΕΒ, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια τη Ρένα Μπαρδάνη του Φλώριου.
β) Ο Δημήτριος Αρμενάκης του Νικολάου από την ΕΣΣΕ, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή το Βασίλειο Κορκίδη του Σπυρίδωνος.
γ) Από τις λοιπές οργανώσεις ο Αλέξανδρος Λυκουρέσης του Δημητρίου, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή το Γεώργιο Κιοσέ του Ελευθερίου.
4) Ο Νικόλαος Σωτηράκος του Σωτηρίου, εκπρόσωπος των συνταξιούχων, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Αιμίλιο Χρυσάγη του Σεραφείμ.
5) Η Σταυρούλα Κόκκου του Νικολάου, Προϊσταμένη Τμήματος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Άρτεμη Θεολογή του Θωμά.
6) Ο Ιωάννης Γιαννακούλας του Κων/νου, ειδικός επιστήμονας, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Ιωάννη Μαστρογιαννόπουλο του Παύλου.
Κυβερνητικός Επίτροπος η Αρτεμησία Πανάγου του Αποστόλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Γ.Γ.Κ.Α. του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με αναπληρώτρια την Ελένη Σιδέρη του Χρήστου.

Συνάδελφοι,

Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή του νόμου με τις σαρωτικές ενοποιήσεις θα απαξιώσει την κοινωνική ασφάλιση και θα οδηγήσει σε περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παράλληλα σε λειτουργικό χάος (καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων κλπ.) και με αβέβαιη τη βιωσιμότητα των νέων ταμείων.

Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε ότι είναι θετική η συμμετοχή εκπροσώπου μας στο ΔΣ του νέου ενοποιημένου ταμείου (ΤΕΑΙΤ) στην προσπάθεια να παίξει σημαντικό παρεμβατικό ρόλο τόσο στην εύρυθμη λειτουργία όσο και στην προστασία των αποθεματικών του ταμείου μας.


Συναδελφικά
Το Δ.Σ.