06 Οκτ 2008

Στο δίλλημα πώληση ή καταστροφή εμείς απαντάμε: Στηρίζουμε την ΕΘΝΙΚΗ

Συνάδελφοι,

Μετά την καθολική επιτυχία των μέχρι σήμερα κινητοποιήσεων μας, η προσπάθεια της Διοίκησης αρχίζει και είναι πια εμφανής.

Αντί να πιέσει μαζί με εμάς τον κο Αράπογλου να δει και να συζητήσει με τον Σύλλογο, περιορίζεται στον θλιβερό ρόλο της κινδυνολογίας.
Το μοτίβο είναι γνωστό.

Ότι τάχατες με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι κάνουν κακό στην Εταιρία, κάνουν κακό στο παραγωγικό δίκτυο, ότι εμποδίζουν την έγκαιρη καταβολή των προμηθειών και των bonus στους συνεργάτες, ότι γενικά υπάρχει μια κακή εικόνα της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τα έξω.

Η αλήθεια όπως άλλωστε την ξέρουμε όλοι είναι διαφορετική:

Το κακό στην Εταιρία γίνεται αποκλειστικά από την προσπάθεια της ΕΤΕ να απαξιώσει την Εταιρία μας και να μας ξεπουλήσει και όχι από τον αγώνα των εργαζομένων να σώσουν την Εταιρία τους.

Η Διοίκηση αρνήθηκε την πρόταση του Συλλόγου να διατηρηθεί ανοιχτό το πληροφοριακό σύστημα για να υπάρχει ακόμα και τις μέρες της κινητοποίησης στην μηχανογράφηση μια στοιχειώδης εξυπηρέτηση του δικτύου και των ασφαλισμένων, προσπαθώντας με την άρνησή της να στρέψει τους συνεργάτες απέναντι στους εργαζόμενους.

Καλούμε την Διοίκηση της Εταιρίας να αποφασίσει και να δώσει άμεσα με προκαταβολή τις προμήθειες για όλο το παραγωγικό δίκτυο που δεν πρόφτασε να καταχωρήσει την παραγωγή που είχε μέσα στον μήνα.

Η άποψη του Συλλόγου είναι ότι ο αγώνας που δίνουμε είναι κοινός για όλους εκτός από εκείνους που με τον α ή β τρόπο εξυπηρετούνται ή ωφελούνται από την πώληση της Εταιρίας μας.

Η ΕΤΕ δεν θέλει να πουλήσει μόνο κτίρια, οικόπεδα ή εργαζόμενους.

Θέλει να διαπραγματευτεί και να πουλήσει όλα τα δίκτυα, όλους τους συνεργάτες που είχαν επιλέξει να συνεργάζονται μέχρι σήμερα με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, σε ξένη πολυεθνική ασφαλιστική Εταιρία.
 
Θέλει να πουλήσει την σχέση εμπιστοσύνης που έχει η Εταιρία μας με τους πελάτες της

Στο δίλλημα λοιπόν πώληση ή καταστροφή εμείς απαντάμε:

Όχι στην πώληση γιατί αυτό θα σημάνει την καταστροφή της Εταιρίας με την μορφή που την ξέρουμε μέχρι σήμερα

Εμείς δεν εργαζόμαστε σε μια οποιαδήποτε ασφαλιστική Εταιρία.
Εμείς δεν πουλάμε μια οποιαδήποτε ασφάλεια.
 
Εμείς εργαζόμαστε και πουλάμε στους καταναλωτές "ΕΘΝΙΚΗ"
Την Πρώτη Ασφαλιστική
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
 
Συναδελφικά
Το Δ.Σ.

ΥΓ: Για σήμερα όπως κάθε Δευτέρα μεσημέρι θα υπήρχε η συνέλευση στο ισόγειο.
Η Διοίκηση μας ενημέρωσε ότι θέλει να συγκεντρώσει και να μιλήσει στους εργαζόμενους.

Φανταζόμαστε ότι θάχει κάτι πολύ σημαντικό να μας πει.
 
Για τον λόγο αυτό μεταθέτουμε την σημερινή μας συνέλευση, αύριο στις δυο στο ισόγειο της Εταιρίας και καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση της Διοίκησης.