09 Οκτ 2008

Η θέση του Συλλόγου Πρακτόρων Αττικής για την πώληση της Εταιρίας μας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 
Προς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αξιότιμο κύριο Αράπογλου Τάκη

Κύριε Διοικητά,

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του ΜΕΤΟΧΟΥ - ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ να ανακοινώσει την πρόθεσή του για πώληση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ για τους παρακάτω λόγους :

·         Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ με την αδιάκοπη παρουσία των 117 ετών στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά αποτελεί καθοριστικό παράγοντα και ρυθμιστή της ασφαλιστικής αγοράς και της οικονομικής ζωής της χώρας μας.

·         Ο κοινωνικός της χαρακτήρας διαμόρφωσε και καθιέρωσε την ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων.

·         Η πώλησή της θα αφαιρέσει από την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά τον ηγετικό της ρόλο ανοίγοντας τους "ασκούς του Αιόλου" για συντεταγμένες πολιτικές από τις αλλοδαπές ασφαλιστικές εταιρίες.

·         Η πρόθεση της πώλησής της αναιρεί από την από έτους διαβεβαίωσή σας ότι η δημόσια προσφορά εξαγοράς των μετοχών από το Χ.Χ.Α., έγινε με μοναδικό σκοπό την ενδυνάμωσή της.

·         Και τέλος, προχωρήσατε στην ανακοίνωση ερήμην των δικτύων, εταιρικού και πρακτορειακού, παραβλέποντας ότι αποτελούν το ουσιαστικό περιουσιακό στοιχείο της η υπεραξία των οποίων δε μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αγοραπωλησίας από κανέναν.

Πιστεύουμε ότι έχετε ιστορικό καθήκον να επανεξετάσετε την απόφασή σας διατηρώντας την Ελληνικότητα μιας Ασφαλιστικής Εταιρίας που αποτελεί Εθνικό Σύμβολο και περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας




Αρτέμης Κοντοπίδης
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος


·                         Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΘΝΙΚΗΣ Α.Ε.Ε.Γ.Α. κ. Δούκα Παλαιολόγο