14 Οκτ 2008

Η ομιλία του Προέδρου του ΛΑΟΣ στους εργαζόμενους της Εταιρίας μας

Θέλω βέβαια, όχι απλά να με θεωρείτε φίλο και σύμμαχο ,είμαι φίλος και σύμμαχος και εσείς είστε εκείνοι οι καλοί Έλληνες που θέλετε να κρατήσετε το αυτονόητο.

Την αξιοπρέπεια σας. Περί αυτού πρόκειται.

Ο κύριος Αράπογλου θέλει να σας αφαιρέσει αξιοπρέπεια, θέλει με άλλα λόγια να σας πουλήσει ,αυτό δεν είναι αποκρατικοποίηση είναι δουλεμπόριο και αυτό το δουλεμπόριο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε .

Είναι αδιανόητο σήμερα τέτοιες ημέρες που ζούμε να μιλάμε για ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, όταν σε όλο τον κόσμο το πρωτόκολλο Brown κυριεύει και κυριεύεται από μια αρχή ,ότι το κράτος παρεμβαίνει σε αυτούς τους οργανισμούς. Όλος ο κόσμος κατάλαβε το μεγάλο λάθος και έρχεται το κράτος από πάνω ομπρέλα σε αυτούς τους οργανισμούς και ο κύριος Αράπογλου θα πάει κόντρα στη πραγματικότητα για να ξεπουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική. Δεν θα του περάσει.

Ο κύριος Αράπογλου θα χρειαστεί να έρθει να απολογηθεί όπως είπα πριν από λίγο στην προεδρεία σας και στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας που θα τον καλέσουμε εμείς με την συνδρομή των υπολοίπων κομμάτων. Θα έρθει να απολογηθεί. Και είναι σίγουρο ότι αυτό το υφάκι του κυρίου Αράπογλου, μέσα εκεί θα τσαλακωθεί.

Εάν ο κύριος Αράπογλου χρειάζεται λεφτά ,να μας φέρει πίσω τα λεφτά που έδωσε στη χρεωμένη τούρκικη τράπεζα η οποία σήμερα ρουφάει όλα τα υπόλοιπα της Εθνικής και το ξέρετε πάρα πολύ καλά.
Η Ελλάδα θα χάσει εάν πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική η οποία ξέρετε ότι βρίσκεται σε ζωή και ασφαλίζει πριν από τον τραγικό πόλεμο του 1897.

Αυτό που φαντάζει ιστορία, το 1897, είναι μεταγενέστερο από την ίδρυση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Δηλαδή με άλλα λόγια είστε η ιστορία του τόπου. Και η ιστορία ,κύριε Αράπογλου, δεν πουλιέται.

Εμείς επιμένουμε.

Η εταιρία να μείνει όπως έχει.

Εξάλλου εάν έγινε μεγάλη , έγινε από ένα βασικό λόγο, από την ονομασία της ,δεν είναι τυχαία η ονομασία της.

Δεν λέγεται interamerican, δεν λέγεται κάπως αλλιώς Alico ,αυτή εδώ η εταιρία λέγεται εθνική ,είναι το έθνος.

Και το έθνος δεν ξεπουλιέται. Είπα στο προεδρείο και δεσμεύομαι γιατί με ρώτησαν, ότι θα υπογράψω οποιοδήποτε κείμενο, όποιο κείμενο θέλετε, για τη Βουλή των Ελλήνων ,όποιο κείμενο για το Ευρωκοινοβούλιο εμείς θα το υπογράψουμε άνευ καμίας λογοκρισίας.
Θα είμαστε μαζί, οι δικοί σας άνθρωποι, θα είμαστε οι βουλευτές του αγώνα σας.

Γιατί ο αγώνας αυτός επαναλαμβάνω για ακόμα μία φορά είναι εθνικός και όχι κομματικός.

Καλώ όλους σας ,αφαιρέστε λίγο τις κομματικές παρωπίδες και εργαστείτε ως μία γροθιά . Δεν πρέπει να περάσει το ξεπούλημα του έθνους , δεν πρέπει να περάσει το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής . Θα είμαστε μαζί και τώρα και αύριο και μεθαύριο πάντα κάτω από αυτόν τον τίτλο ουσίας και όχι τίτλο των τύπων. Εθνική Ασφαλιστική, ήσασταν, είστε και θα παραμείνετε

.Σας ευχαριστούμε πολύ.