15 Οκτ 2008

Ενω προσπαθούν να μας καθησυχάσουν, η διαδικασία του ξεπουλήματος συνεχίζεται

Συνάδελφοι,

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει επιλέξει να μην αναλώνεται σε πολλές ανακοινώσεις, καθώς θεωρεί ότι σε τέτοιες περιόδους προέχει η συλλογική υπεύθυνη ενημέρωση και όχι η ποσότητα των ανακοινώσεων.

Όμως….
Το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργείται εντελώς συνειδητά από την πλευρά της Διοίκησης και τα παπαγαλάκια της, στόχο έχει να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να τους καθησυχάσει ότι τάχα μου δεν γίνεται η πώληση.

Οι διαδικασίες του ξεπουλήματος συνεχίζονται κανονικότατα.

Εμείς δηλώνουμε ότι η τράπεζα και τα εδώ τσιράκια της, συνεχίζουν την εγκληματική τους τακτική, απαξιώνοντας καθημερινά την Εταιρία μας και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ακόμα περιμένουμε μια απλή απάντηση:

Πόσο σκοπεύουν να πουλήσουν την Εταιρία μας;
Πόσο την κοστολογούν και ποιος έχει την ευθύνη της κοστολόγησης;
Πόσο κοστολογούν τα εγχώρια golden boys της Τράπεζας και της Εταιρίας μας τους ανθρώπους και τα δίκτυά πωλήσεων;

Σε αυτά τα απλά ερωτήματα δεν δίνουν απάντηση, επιβεβαιώνοντας την υποψία ότι ακόμα και με την σημερινή διεθνή οικονομική κρίση στο απόγειό της, αυτοί εμμένουν στο ξεπούλημα της Εταιρίας μας.

Το πιο λογικό ακόμα και σήμερα θα ήταν να βγει ανοιχτά και καθαρά ο κος Αράπογλου και ο κος Παλαιολόγος και να δηλώσουν ότι δεν θα πουληθεί η Εταιρία μας.

Αυτό επιβάλει η διαμορφούμενη οικονομική πραγματικότητα που ακόμα και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, εγκαταλείπει άρον άρον τις τακτικές του νεοκαπιταλισμού και επιστρέφει στην ασφαλή λύση της πλειοψηφικής κρατικής συμμετοχής στις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Εκτός και αν στην περίπτωσή μας υπάρχουν άλλοι λόγοι που επιβάλουν το ξεπούλημα.
 
Ατομικής οικονομικής λογικής κάποιων λίγων που παίρνουν όμως τις αποφάσεις.
Και ο νοών νοείτω.

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν όλοι τις ενέργειες και τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου γιατί παλιοί και νέοι, μεγάλοι και μικροί, υπάλληλοι και δίκτυα έχουμε μόνο να χάσουμε από την κίνηση της ΕΤΕ που βέβαια έχει την απόλυτη κυβερνητική κάλυψη.

Εθνική, η Εταιρία μας
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Συναδελφικά
Το Δ.Σ

ΥΓ: Ένα ερώτημα προς τον κο Παλαιολόγο: Κύριε Πρόεδρε την πρώτη Αυγούστου που εμφανίζεστε να έχετε υπογράψει την "φωτογραφική" αλλαγή στον κανονισμό της Νομικής Υπηρεσίας, είσαστε στην Εταιρία ή λείπατε διακοπές;