24 Οκτ 2008

Επιστολή του Συλλόγου στα μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας

Η παρακάτω επιστολή εστάλη στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.. και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Τ.Ε κ. Ιωάννη Πεχλιβανίδη καθώς και στα ακόλουθα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.:
κ. Ιωάννη Γιαννίδη
κ. Γεώργιο Λαναρά
κ. Αχιλλέα Μυλωνόπουλο
κ. Ιωάννη Παναγόπουλο
κ. Στέφανο Παντζόπουλο
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλιτο
κ. Στέφανο Βαβαλίδη
κ. Δημήτριο Δασκαλόπουλο
κ. Νικόλαο Ευθυμίου
κ. Γεώργιο Μέργο
κ. Κωνσταντίνο Πυλαρινό
κ. Δρόσο Παναγιώτη
κ. Δρακούλη Φουντουκάκο - Κυριακάκο

Κύριε,
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στις 9 Σεπτεμβρίου 2008 εγκρίνατε την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Τάκη Αράπογλου που αφορούσε την αναζήτηση "στρατηγικού επενδυτή" για την Εθνική Ασφαλιστική, τη μεγαλύτερη ελληνική θυγατρική εταιρία της Εθνικής Τράπεζας.

Η απόφαση αυτή συνέπεσε με την τεράστια κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο , κρίση που συνεχίζεται και έχει άμεσες επιπτώσεις και στη χώρα μας.

Παρά το ότι γνωρίζετε την κρίση αυτή, συνεχίζετε την προσπάθεια "διερεύνησης της αγοράς" επί ενάμιση μήνα αγνοώντας ή παραγνωρίζοντας τη ζημιά που υφίσταται καθημερινά η Εταιρία μας, ζημιά στο κύρος, στο όνομα, στη φήμη της, ζημιά στις μονάδες παραγωγής, ζημιά στους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να σας επισημάνει την προσωπική πλέον ευθύνη σας μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Εταιρία μας.

Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Εθνικής Ασφαλιστικής με την ύπαρξη της Εθνικής Τράπεζας σαν μοναδικού μετόχου της, πλεονέκτημα που στην παρούσα φάση κρίσης και αβεβαιότητας θα ήταν το εργαλείο εκείνο που θα της επέτρεπε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη ακόμα περισσότερων πελατών μετατράπηκε σε στρατηγικό μειονέκτημα που την οδηγεί στην απώλεια εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να σας καλέσει να επανεξετάσετε άμεσα την απόφασή σας, προκειμένου να αποσυρθεί η πρόθεσή σας για αναζήτηση αγοραστή για την Εθνική Ασφαλιστική και να δώσετε με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία στην Εταιρία μας να αναπτυχθεί και να επανακτήσει ταυτόχρονα το κύρος της στην ασφαλιστική αγορά.

Αυτό είναι επιβεβλημένο απέναντι στην ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής, απέναντι στην ιστορία της Εθνικής Τράπεζας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Άγγελος Νικολάου Γιάννης Πετσαλάκης