29 Οκτ 2008

Στάση εργασίας αύριο απο τις 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου

Αύριο στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας και από την ενημέρωση που έχουμε, στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται και η πώληση της Εταιρίας μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι την λήξη του ωραρίου με παράλληλη συγκέντρωση των συναδέλφων έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΕΤΕ.

Το Δ.Σ. θεωρεί ότι η αυριανή κινητοποίηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Μετά την συνάντηση του Συλλόγου με τον κο Αράπογλου διαπιστώθηκε η στρατηγική εμμονή της Διοίκησης της ΕΤΕ στην πώληση της Εταιρίας μας.

Για μας η απόφαση της ΕΤΕ πρέπει να είναι απλή και ξεκάθαρη, χωρίς παρερμηνείες και πρόσκαιρους εφησυχασμούς.

Άμεση ματαίωση της πώλησης με ταυτόχρονη απόφαση για την δυναμική ανάπτυξη της Εταιρίας μας, της μεγαλύτερης θυγατρικής της ΕΤΕ.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν όπως πάντα τον καλύτερο εαυτό τους.

Κάθε άλλη απόφαση θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την πορεία και την ανάπτυξη της Εταιρίας μας, μιας και θα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης το επόμενο διάστημα.

Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι αύριο έξω από την ΕΤΕ.

Για να ακούσουν τη φωνή μας. Για να πιέσουμε να επικρατήσει η απλή λογική.

Για να καταλάβουν όλοι ότι η Εθνική πρέπει να παραμείνει ΕΘΝΙΚΗ.

Συναδελφικά

Οι φωνές που λένε ότι όλα τελείωσαν και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε, μιας και η "καλή" τράπεζα έχει ήδη αποφασίσει την αναστολή του ξεπουλήματος, είναι οι ίδιες ακριβώς φωνές που πριν λίγο καιρό μας έλεγαν ότι αφού πήρε η Τράπεζα την απόφαση να μας πουλήσει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, είναι οι ίδιες μόνιμα κατευθυνόμενες από την διοίκηση φωνές.

Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έχει γίνει.