31 Οκτ 2008

Η πώληση της Εταιρίας μας ματαιώθηκε

Συνάδελφοι,

Με την χθεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για την ματαίωση της διαδικασίας πώλησης, μπήκε ένα τέλος στην προσπάθεια ξεπουλήματος της Εταιρίας μας.

Η ματαίωση είναι αποτέλεσμα τόσο της διεθνούς κρίσης όσο και του αγώνα που δώσαμε σαν εργαζόμενοι. Είναι μια απόφαση κοινής λογικής.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που πάρθηκε πίσω απόφαση για ξεπούλημα εταιρίας του παλιότερα ονομαζόμενου "ευρύτερου δημόσιου τομέα".
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου,

Θέλει να ευχαριστήσει τους συνταξιούχους της Εταιρίας μας, το παραγωγικό πρακτορειακό δίκτυο για την σαφή και κατηγορηματική θέση που πήρε δημόσια, εκείνους τους συναδέλφους του Εταιρικού παραγωγικού δικτύου (γραφεία πωλήσεων) που υπέγραψαν το κείμενο που είχαμε συναποφασίσει και ζητούσε την ματαίωση της πώλησης, τους εισπράκτορες της Εταιρίας μας για την στήριξη και την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις μας.

Θέλει να ευχαριστήσει τα σωματεία των αντιστασιακών οργανώσεων και προσωπικά το Μανώλη Γλέζο, το σύμβολο του αντιστασιακού αγώνα για την συμπαράσταση στον αγώνα του Συλλόγου μας.

Θέλει να ευχαριστήσει τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά εκείνα μέσα που πρόβαλαν τον αγώνα μας.

Θέλει να ευχαριστήσει την Ομοσπονδία μας ΟΑΣΕ, τον Σύλλογο εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την ΓΣΕΕ για την παρεμβάσεις και την στήριξή τους.

Θέλει να ευχαριστήσει συνολικά το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΛΑΟΣ για την ενεργή αντίδρασή τους στην διαδικασία του ξεπουλήματος.
Θέλει να ευχαριστήσει τον κάθε έναν και την κάθε μια από τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που ήταν στο πλάι μας: Την Λούκα Κατσέλη, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Δημήτρη Κουσελά από το ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Μαυρίκο από το ΚΚΕ, την Λίτσα Αμανατίδου, τον Θανάση Λεβέντη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Θοδωρή Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλει να ευχαριστήσει τον βουλευτή της Ν.Δ. Νίκο Νικηφοράκη για την ξεκάθαρη και ντόμπρα στάση του εναντίον της πώλησης.
Θέλει να ευχαριστήσει τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, που ήρθαν στην Εταιρία μας μεταφέροντας την ξεκάθαρη θέση των κομμάτων τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει πριν και πάνω απ' όλους, τους εργαζόμενους, για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που αποφασίζαμε όλοι μαζί μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις. Κινητοποιήσεις που συνέβαλαν στην επίτευξη του τελικού μας στόχου: Τη ματαίωση της πώλησης.

Συνάδελφοι,

Η ζημιά που υπέστη η Εταιρία μας από την εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια της ΕΤΕ είναι πολύ μεγάλη.
Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλους μας για να μπορέσουμε να επανακτήσουμε την αξιοπιστία της Εταιρίας μας, αξιοπιστία που η ΕΤΕ θέλησε να καταστρέψει, χωρίς λόγο.
Από την πλευρά μας σαν εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να κρατήσουμε την Εταιρία μας στην πρώτη θέση της αγοράς.

Θα περιμένουμε να δούμε την έμπρακτη στήριξη της Τράπεζας τόσο λειτουργικά, όσο και παραγωγικά, όπως άλλωστε σαφώς αναφέρει στην ανακοίνωσή της, αλλά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας μας που απαιτείται.

Επίσης θα περιμένουμε να την αφήσει χωρίς παρεμβάσεις να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη στην Ελλάδα.

Να προσφέρει ασφάλιση στους Έλληνες πολίτες.

Συναδελφικά
Το Δ.Σ.