08 Ιαν 2002

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με την ανακοίνωσή μας στις 13/12/2001, τα τρία θέματα τα οποία ο Σύλλογος είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα για διαπραγμάτευση και επίλυση πριν την συγχώνευση, είναι τα παρακάτω:
-       Ομαδικό Συμβόλαιο (αποκατάσταση αδικιών, βελτίωση παροχών),
-       Επίδομα ευδόκιμης παραμονής στους συναδέλφους που προσελήφθησαν μετά τις 26/08/1982,
-       Αυξήσεις επιδομάτων ευθύνης.

Μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις, όσον αφορά:
-       Ομαδικό Συμβόλαιο: Έχει εξουσιοδοτηθεί ο Αναπληρωτής Γεν. Διευθυντής, κος Παραβάντης, να διαπραγματευτεί όλα τα εκκρεμή θέματα του Ομαδικού. Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.
-       Επιδόματα Ευθύνης: Ο Γεν. Διευθυντής δεσμεύτηκε στην αύξησή τους από 01/01/2002, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει μέχρι στιγμής το ποσοστό της αύξησής τους. Ο Σύλλογος επιμένει στην θέση του για επανασύνδεσή τους με το 16ο κλιμάκιο.
-       Επιδόματα Ευδόκιμης Παραμονής: Μετά από 5 χρόνια διαπραγματεύσεων και παράλληλης προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας, επιτέλους ένα από τα κορυφαία θέματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μετά τις 26/08/1982 (περίπου 850 συνάδελφοί μας), λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Στο εξής, οι εργαζόμενοι της Εταιρίας θα δικαιούνται το επίδομα ευδόκιμης παραμονής, ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρόσληψής τους.
Σε επόμενη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε, τόσο τον Γενικό Διευθυντή για την επίλυση ενός αιτήματος που χρόνιζε, όσο και όλους εσάς για τη στήριξη που δώσατε στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο