18 Φεβ 2009

Το κλείσιμο των Υποκ/των σημαίνει #άλωση# της εταιρίας

Συνάδελφοι,


Σήμερα επιτέλους !!!! πραγματοποιήθηκε η εδώ και πολύ καιρό αναμενόμενη συνάντηση με την Διοίκηση της εταιρίας για την τύχη των υποκ/των.

Απ ότι φάνηκε , ανοίγει δειλά- δειλά η ''κερκόπορτα'' για την άλωση της Εθνικής Ασφαλιστικής και μάλλον η χαρά της ακύρωσης της πώλησης δεν θα κρατήσει για πολύ.
Το δεύτερο σχέδιο προχωρά αργά αλλά σταθερά.

Αυτό που μας είπαν σήμερα είναι ότι η εταιρία ''φρόντισε να τακτοποιήσει'' τους συναδέλφους στην τράπεζα.

Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια, ότι εφαρμόζεται το Business Plan στο σημείο που αφορά το κλείσιμο των Υποκ/των, αλλά το υπόλοιπο σε σχέση με τους στόχους αναθεωρείται προς τα κάτω !!!.

Μας είπαν ότι έλαβαν υπ όψιν την θέση του συλλόγου που ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί για τους συναδέλφους των Υποκ/των την μετακίνηση με τη διαδικασία της απόλυσης και πρόσληψης ,αλλά δεν μας είπαν γιατί δεν έλαβαν υπ όψιν την πάγια θέση του συλλόγου που είναι ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.

''Πέτυχαν'' όπως μας τόνισαν να πάνε οι συνάδελφοι στην ΕΤΕ με δανεισμό, για να μη χάσουν τίποτα από αυτά που έχουν ως εργαζόμενοι στη Εθνική Ασφαλιστική και να πάνε με δανεισμό για δύο χρόνια.

Μετά τη λήξη του δανεισμού, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να ενταχθεί στη ΕΤΕ, όποιος θέλει θα μπορεί να επιστρέψει στην Εθνική Ασφαλιστική σε περιφερειακό κατάστημα η στις κεντρικές υπηρεσίες και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να συνεχίσει τον δανεισμό στην ΕΤΕ.

Επίσης όποιοι συνάδελφοι θελήσουν να πάνε στα περιφερειακά υποκαταστήματα θα τους δοθεί εφάπαξ ποσό 1000 ευρώ για έξοδα μετακόμισης και 4.000 ευρώ για έξοδα, ενώ όσοι έλθουν στα κεντρικά θα τους δοθεί ποσό 5.000 ευρώ αντί 4.000 ευρώ.

Δηλώσαμε ότι το Δ.Σ του συλλόγου, ομόφωνα είναι κάθετα αντίθετο στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων και θα αγωνιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την απόφαση.

Στο Δ.Σ που θα γίνει αύριο στις 9.30 π.μ παρθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες και θα σας ενημερώσουμε άμεσα .


Συναδελφικά

Το Δ.Σ