20 Μάι 2009

Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του.

Εδώ και δύο εβδομάδες το Προεδρείο του Συλλόγου έχει κάνει διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τους Γενικούς Διευθυντές όσο και με τον Πρόεδρο κ. Παλαιολόγο, επισημαίνοντας την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στα υποκαταστήματα που έχουν παραμείνει.

Μετά το κλείσιμο των 28 υποκαταστημάτων της περιφέρειας, την αποχώρηση συναδέλφων λόγω εθελουσίας και την εισροή μεγάλης παραγωγής, δημιουργήθηκε τεράστιος φόρτος εργασίας τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Κεντρικό και Κηφισίας που εκ των πραγμάτων είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διεκπεραιωθεί. Οι συνάδελφοι εξάντλησαν και το τελευταίο όριο αντοχής τους, οι πελάτες μας καθημερινά αγανακτούν με την κατάσταση και οι νέοι συνεργάτες μετανιώνουν για την συνεργασία τους με την εταιρία.

Πριν πάρει την απόφαση η Διοίκηση να κλείσει τα υποκαταστήματα κατ' επανάληψη επισημάναμε το τεράστιο λάθος της απόφασης αυτής μέσα σ' αυτή την συγκυρία. Δηλώσαμε ότι η εταιρία ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα. Τονίσαμε ότι αυτή η απόφαση στην ουσία θα ζημιώσει τόσο τους συναδέλφους όσο και την ίδια την εταιρία και θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

Δυστυχώς αδιαφόρησαν για όλα αυτά.

Η τριτοκοσμική εικόνα λειτουργίας των υποκαταστημάτων επιβεβαιώνει την άποψή μας. Οι συνάδελφοι έχουν δώσει στην κυριολεξία τον εαυτό τους και μάλιστα παίρνουν δουλειά και για το σπίτι. Τα ''Μπράβο'' της Διοίκησης δεν αρκούν.

Ζητήσαμε άμεσα μέτρα, προτείναμε λύσεις, πήραμε υποσχέσεις αλλά δυστυχώς λύση δεν έχει υπάρξει. Στην ουσία το μόνο που υπάρχει από μεριάς Διοίκησης είναι περιφρόνηση σε όλους αυτούς που σήμερα αγωνίζονται για την εικόνα της εταιρίας.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε αποφάσεις που θα αναγκάσουν την εταιρία να ασχοληθεί με το πρόβλημα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφασίζει σειρά κινητοποιήσεων έως ότου υπάρξει λύση στο πρόβλημα, ξεκινώντας με 24ωρη απεργία των 12 Υποκαταστημάτων της περιφέρειας καθώς και των Υποκαταστημάτων Kεντρικού και Κηφισίας την Παρασκευή 22/5.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνο των υποκαταστημάτων να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.