12 Νοε 2009

Αλλαγή στον τρόπο καταβολής της μισθοδοσίας

Συνάδελφοι,

Όπως είναι γνωστό σε όλους η μισθοδοσία των εργαζομένων στην εταιρία μας προκαταβάλλεται, δηλαδή στο τέλος του κάθε μήνα πληρωνόμαστε για τον επόμενο.
Η διαδικασία αυτή ίσχυε επί χρόνια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Όμως, από τον Αύγουστο του 2008 και μετά, σε συνέχεια της κατάργησης του Ταμείου μας -με βάση τον ασφαλιστικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- το ΙΚΑ δεν αποδέχεται τη λογική της προκαταβολής μισθού.

Επιπλέον, δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στη διαδικασία της μισθοδοσίας από πλευράς εταιρίας, ενώ για τους εργαζόμενους η κατανόηση των επιμέρους ποσών, όπως αυτά καταγράφονται στην εκκαθάριση του μήνα, αποτελεί άλυτο μυστήριο.

Για λόγους λοιπόν καλύτερης εξυπηρέτησης τόσο των διαδικασιών της εταιρίας όσο και της σωστότερης πληροφόρησης των εργαζόμενων, αποφασίστηκε ότι από την 1η Δεκέμβρη 2009, ο μισθός μας θα καταβάλλεται στο τέλος του μήνα, όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Αυτή η απόφαση θα έχει σαν αποτέλεσμα ο κάθε συνάδελφος να γνωρίζει απολογιστικά στο τέλος του μήνα το τι παίρνει.
Βέβαια, η παραπάνω αλλαγή θα προϋπέθετε τη μη καταβολή μισθού για ένα μήνα. Για να ξεπεραστεί το παραπάνω πρόβλημα, σε συμφωνία με την εταιρία αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1.    Να δοθεί εφάπαξ προκαταβολή ίση με τις καθαρές πληρωτέες αποδοχές του Οκτωβρίου (στις καθαρές περιλαμβάνονται τυχόν δόσεις δανείων που συνυπολογίζονται σε αυτές και δεν περιλαμβάνονται ποσά εκτάκτων αμοιβών, όπως αναδρομικά, υπερωρίες, εκτός έδρας κ.λπ.).
2.    Η καταβολή της ανωτέρω προκαταβολής να γίνει στο τέλος Νοεμβρίου.
3.    Η προκαταβολή θα είναι άτοκη για όλη τη διάρκεια της εξόφλησης.
4.    Αφορά όσους έχουν προσληφθεί μέχρι 20/10/2009.
5.    Εάν κάποιος υπάλληλος δεν επιθυμεί τη χορήγηση να το δηλώσει μέχρι 20/11/2009 στον Τομέα Μισθοδοσίας ( αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου).

Πως θα εξοφληθεί η προκαταβολή από τους εργαζόμενους:
·         Για όσους έχουν καθαρές αποδοχές μέχρι 3.000 €, η παρακράτηση θα γίνει σε 150 δόσεις (12 δόσεις το χρόνο).
·         Για όσους έχουν καθαρές αποδοχές πάνω από 3.000 € η παρακράτηση θα είναι 100 € το μήνα (12 δόσεις το χρόνο).
·         Όσοι αποχωρούν από την Εταιρία θα εξοφλούν με την αποχώρηση το υπόλοιπο της προκαταβολής.

Συνάδελφοι,

Στόχος του ΔΣ του Συλλόγου είναι να έχει ο/η κάθε συνάδελφος σαφή και πλήρη γνώση όλων εκείνων των στοιχείων που απαρτίζουν τη μισθοδοσία του και θεωρούμε ότι η παραπάνω ρύθμιση είναι επιβεβλημένη και κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Συναδελφικά,
Το Δ.Σ.