12 Νοε 2009

Λεονταρισμοί χωρίς αντίκρυσμα

Συνάδελφοι,

Την 1η Απριλίου του 2009 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δούκας Παλαιολόγος είχε αποφασίσει την περικοπή των εξόδων κυλικείου σε "αστεία" επίπεδα, δίνοντας για παράδειγμα 9,50 € ημερησίως στις παραγωγικές Διευθύνσεις ή 1.5 € στον προϊστάμενο Υποκαταστήματος για καφέ και λοιπά είδη κυλικείου.

Σήμερα, από τη Συντονιστική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Περιουσίας κυκλοφόρησε μια εγκύκλιος που "απειλεί" τους προϊσταμένους των υπηρεσιακών μονάδων που έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν τα παραπάνω "αστεία" ποσά ότι σε περίπτωση υπέρβασης θα τους παρακρατεί τα χρήματα από το μισθό τους!

Πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε από πού αντλούν το θράσος να "απειλούν" εργαζόμενους με κάτι το οποίο είναι σαφώς παράνομο!

Καλούμε τη Διοίκηση της Εταιρίας να ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο του παραπάνω Διευθυντή και να του συστήσει να κινείται εντός των ορίων της αρμοδιότητάς του.

Σε διαφορετική περίπτωση η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι μονόδρομος για το Σύλλογο.

Συναδελφικά,
Το Δ.Σ.

ΥΓ: Αλήθεια πως θα αντιμετωπιστεί ο Διευθυντής ο οποίος "ξόδεψε" σε έξοδα κυλικείου πάνω από 3.500 € επιπλέον αυτών που όριζε η εγκύκλιος του κ. Παλαιολόγου; Ή απλώς οι λεονταρισμοί αφορούν χαμηλότερες κατηγορίες συναδέλφων μας;