15 Απρ 2010

Οι εργαζόμενοι της Εταιρίας απαιτούν λύσεις απο την Διοίκηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στη σημερινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε με τα θέματα που είχαμε θέσει στη Διοίκηση πριν 20 ημέρες και τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις. Συγκεκριμένα:

Διαδικασία καταγγελιών: Το Δ.Σ. εδώ και τρείς μήνες έχει ζητήσει από την Διοίκηση της Εταιρίας να εγκρίνει την αποχώρηση των συναδέλφων μας που δεν έχουν συμμετάσχει στην διαδικασία καταγγελιών με συναινετικές διαδικασίες αλλά θα επιθυμούσαν να αποχωρήσουν μέχρι τις 31/12/2010.
Έχουμε επισημάνει στην Διοίκηση ότι τόσο στο Πρακτικό Συμφωνίας του 2008, όσο και στα αντίστοιχα προηγούμενα Πρακτικά Συμφωνίας υπάρχει συγκεκριμένη και ρητή αναφορά πάνω σε αυτό το θέμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα αποχώρησης όσων συναδέλφων το επιθυμούν με καταγγελία σύμβασης.
Τόσο η προηγούμενη, όσο και η σημερινή Διοίκηση της Εταιρίας φαίνονται να διαφοροποιούνται από τη συγκεκριμένη δέσμευση και τηρούν αρνητική στάση.
Θέλουμε να ενημερώσουμε και δημόσια την Διοίκηση ότι ο Σύλλογος θα προασπίσει το δικαίωμα που έχουν οι εργαζόμενοι μέχρι τις 31/12/2010, τόσο συνδικαλιστικά, όσο και δικαστικά.

Ελλείψεις προσωπικού: Το θέμα τέθηκε από την πρώτη μέρα που η νέα Διοίκηση ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Απάντηση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα προβλήματα εξυπηρέτησης των πελατών και συνεργατών, αλλά και οι συνάδελφοί μας να έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει σε αρκετές περιπτώσεις στα όρια της αντοχής τους.
Θεωρούμε ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και κάθε μέρα που περνά επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την λειτουργία της Εταιρίας και τις αντοχές των εργαζόμενων.
Πέρα από τα παραπάνω που είναι θέματα άμεσης προτεραιότητας για τους εργαζόμενους, έχουν τεθεί και μία σειρά θεμάτων όπως οι ελλείψεις προσωπικού στην πρώτη γραμμή, οι προαγωγές συναδέλφων, το θέμα των εργαζόμενων μέσω Icap η ένταξη των αποσπασμένων συναδέλφων μας στην ΕΤΕ, η χορήγηση ευδόκιμων και άλλα θέματα, τα οποία όπως αναφέρθηκε έχουν τεθεί στην Διοίκηση και δεν έχει υπάρξει η παραμικρή απάντηση μέχρι σήμερα.

Θεωρούμε ότι τα περιθώρια που είχε η νέα Διοίκηση να ενημερωθεί έχουν ήδη εξαντληθεί.
Περιμένουμε από τη Διοίκηση σαφείς και συγκεκριμένες ενέργειες που να κινούνται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της Εταιρίας μας και της επίλυσης των προβλημάτων που μας απασχολούν.
Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι εργαζόμενοι όπως πάντα θα στηρίξουν με κάθε μέσο την Εταιρία και θα την κρατήσουν στην πρώτη θέση της αγοράς.