19 Απρ 2010

Εκτός από τους αριθμούς, υπάρχουν και οι άνθρωποι

Πολύ κακή αρχή για την Διοίκηση της Εταιρίας μας.
Η πρώτη απόφαση που έχει σχέση με το προσωπικό, είναι η απόφαση τοποθέτησης αποσπασμένου υπαλλήλου της ΕΤΕ σε θέση Διευθυντή.

Αγνοώντας προκλητικά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, αγνοώντας προκλητικά τα προβλήματα που υπάρχουν στην στελέχωση των μονάδων, αγνοώντας προκλητικά τις συνθήκες εργασίας, αγνοώντας την ταλαιπωρία συνεργατών και πελατών από την συσσώρευση της δουλειάς, αγνοώντας την λειτουργία της Εταιρίας με δανειζόμενο προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Λες και δεν είναι ικανή να ιεραρχήσει προτεραιότητες, ανίκανη από ότι φαίνεται να αξιολογήσει το προσωπικό της Εταιρίας που διοικεί, χωρίς να έχει αποκτήσει ουσιαστική επαφή με τους Διευθυντές και τους προϊσταμένους των Υποκαταστημάτων, επιλέγει την πιο εύκολη λύση. Τη λύση της μετεγγραφής.

Ακόμα όμως και εκεί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο αλλάζει το πρόσωπο του ατόμου, δίνοντας το στοιχείο της φαιδρότητας σε αποφάσεις που θα έπρεπε να είναι σοβαρές.

Όταν ακόμα εκκρεμούν οι αποφάσεις της Διοίκησης στο θέμα της καταγγελίας, προκειμένου οι συνάδελφοί μας που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις να μπορέσουν να πάρουν σύνταξη, όταν στην Διεύθυνση αυτοκινήτων και Υποκαταστημάτων δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση για να τοποθετηθεί Διευθυντής, φαντάζει πρόκληση η μεταγραφική αυτή απόφαση αυτή της Διοίκησης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε για μια ακόμα φορά να καταδικάσει αποφάσεις που απαξιώνουν τους εργαζόμενους με μια ακόμα τοποθέτηση συμβούλου αλλά κυρίως μπροστά στην συνεχιζόμενη αδιαφορία της Διοίκησης στα θέματα έλλειψης προσωπικού, τόσο στην πρώτη γραμμή της Εταιρίας στα Υποκαταστήματά μας δηλαδή, όσο και στις Κεντρικές υπηρεσίες, να προχωρήσει σε αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις με πρωταρχικό γνώμονα τόσο την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία συνεργατών και πελατών, όσο και την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων.

Η Διοίκηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει εξαντληθεί η αντοχή των εργαζόμενων.
Ότι για να προχωρήσει η Εταιρία θα πρέπει να ρίξει βάρος στον ανθρώπινο παράγοντα.

Και τέλος θα πρέπει να καταλάβει ότι εκτός από τους αριθμούς, υπάρχουν και οι άνθρωποι.

Αυτό δεν θα σας αφήσουμε να το ξεχάσετε κε Μωυσή.

Συναδελφικά