30 Απρ 2010

Νέα ήθη στην Εταιρία μας

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες, έπειτα από αίτημα του Συλλόγου, συνάντηση του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας μας κ. Λεωνίδα Θεόκλητο.

Στη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκαν απαντήσεις στα δύο κυρίαρχα για τους εργαζόμενους θέματα, τα οποία του είχαν τεθεί κατά την πρώτη συνάντησή μας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, που είναι τα ακόλουθα:

Α. προσλήψεις και ενίσχυση Υποκαταστημάτων και κεντρικών υπηρεσιών με προσωπικό μόνιμης απασχόλησης &

Β. τη δυνατότητα των συναδέλφων που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα καταγγελιών με συναινετικές διαδικασίες, να αποχωρήσουν μέχρι 31/12/2010, όπως συνέβαινε τα τελευταία 21 χρόνια.

Αναφορικά με το θέμα της έλλειψης του προσωπικού η απάντηση που πήραμε είναι ότι το θέμα αυτό είναι κατανοητό για τη Διοίκηση και οι ανάγκες θα καταγραφούν στο business plan που θα συνταχθεί εντός του μηνός Μαΐου και θα υποβληθεί στην Τράπεζα για έγκριση.

Σε ότι αφορά το θέμα της αποχώρησης των συναδέλφων μας, που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα καταγγελιών με συναινετικές διαδικασίες, αλλά είχαν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν μέχρι τις 31/12/2010, όπως ορίζουν τόσο ο νόμος Πετραλιά όσο και τα ισχύοντα Πρακτικά Συμφωνίας, αλλά και σύμφωνα με τη δήλωση της Διοίκησης, όπως αυτή έχει καταγραφεί στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις 20/11/2008, η απάντηση που πήραμε από τον κ. Θεόκλητο ήταν ότι τόσο ο κύριος μέτοχος, δηλαδή η Ε.Τ.Ε. όσο και η Διοίκηση της Εταιρίας δεν θεωρούν ότι δεσμεύονται από οποιουδήποτε είδους συμφωνία και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να δεχτούν οποιαδήποτε αποχώρηση εργαζόμενου, που δεν έχει συμπεριληφθεί ήδη στην κατάσταση συμμετεχόντων στο πρόγραμμα καταγγελιών με συναινετικές διαδικασίες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δήλωσε την κάθετη διαφωνία του στις απόψεις της Διοίκησης και τις προσεχείς ημέρες από κοινού με τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες τόσο σε δικαστικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος σεβασμός στους εργαζόμενους αυτής της εταιρίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν με την συμμετοχή τους τόσο στην σημερινή στάση εργασίας, όσο και στην Απεργία της 5 Μάη την πρώτη απάντηση προς την Διοίκηση.

Συναδελφικά
Το Δ.Σ.