21 Μάι 2010

Για τα εξαρτώμενα μέλη του 2155/0 συμβολαίου που αποχωρούν απο το συμβόλαιο λόγω ηλικίας

Όπως είναι γνωστό, στους ασφαλισμένους με το υπ' αριθμ. 2155/0 Ομαδικό Συμβόλαιο δίνεται η δυνατότητα όταν τα εξαρτώμενα μέλη λόγω ηλικίας αποχωρήσουν από το συμβόλαιο, να μετατρέψουν το παραπάνω συμβόλαιο σε ατομικό χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας και με έκπτωση 30% επί των ασφαλίστρων.
Βασική προϋπόθεση για την αξιοποίηση του προνομίου αυτού ήταν μέχρι πρότινος η υποβολή της σχετικής αίτησης εντός τριμήνου από την ημερομηνία που το ασφαλισμένο τέκνο έχασε την ιδιότητά του μέλους του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου.

Σε συνέχεια συζητήσεων και έπειτα από αίτημα του ΔΣ του Συλλόγου εγκρίθηκε η ίδια δυνατότητα κάλυψης με ατομικό συμβόλαιο των εξαρτημένων μελών τόσο των εν ενεργεία υπαλλήλων όσο και των συνταξιούχων, εφόσον αυτά έχουν συμπληρώσει τέσσερα (4) τουλάχιστον χρόνια στο Ομαδικό Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο 2155/0 και το ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο στον Κλάδο Ατομικών Ζωής γίνει μέχρι τις 30/06/2010.

Η κάλυψη αυτή θα δίνεται μέχρι την παραπάνω ημερομηνία χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας και τα ασφάλιστρα θα έχουν 30% έκπτωση σε σχέση με το ισχύον τιμολόγιο του Κλάδου Ατομικών Ζωής.

Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους, των οποίων τα εξαρτώμενα μέλη, λόγω ηλικίας, έχουν αποχωρήσει από το Ομαδικό Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο, να έχουν ένα νοσοκομειακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Εταιρίας μας με μειωμένα ασφάλιστρα χωρίς να περάσουν τις διαδικασίες του ασφαλιστικού ελέγχου.

Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται θα πρέπει να επικοινωνεί με τη Διεύθυνση Ατομικών Ζωής ή με τους συναδέλφους των Υποκαταστημάτων, που είναι αρμόδιοι για τις ατομικές ασφαλίσεις.