01 Ιουλ 2010

Η απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας δικαιώνει τον Σύλλογο

Χθες εκδόθηκε η απόφαση από την Επιθεώρηση Εργασίας σχετικά με την προσφυγή του Συλλόγου που αφορούσε την καταστρατήγηση του Πρακτικού Συμφωνίας των Καταγγελιών με Συναινετικές Διαδικασίες. Το σώμα Επιθεωρητών Εργασίας δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του Συλλόγου επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

"Λαμβανομένων υπ' όψιν των ισχυρισμών του προσφεύγοντος Συλλόγου της ΑΕΕΓΑ "Η ΕΘΝΙΚΗ", ότι η εργοδότρια εταιρία αρνείται αναιτιολόγητα να εφαρμόσει ουσιώδη όρο του από 25-11-2008 πρακτικού συμφωνίας, και δεδομένου, ότι η εν λόγω εταιρία επί σειρά ετών, πλέον των 20, συναινούσε στην αποχώρηση των εργαζομένων, και ότι ουδέποτε αρνήθηκε να συναινέσει σε αποχώρηση εργαζομένου, και επειδή ο όρος πρακτικού συμφωνίας έχει άμεση και κανονιστική ισχύ και ως ευνοϊκότερος υπερισχύει παντός άλλου κανόνος δικαίου, και επειδή οποιαδήποτε άρνηση εφαρμογής αυτού από την εταιρία, συνιστά παράβαση των άρθρων 7, 8, 11 του Ν. 1876/90, του αρ. 22 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, από την Υπηρεσία συνίσταται, όπως η εργοδότρια εταιρία, επειδή δεσμεύεται και υποχρεούται βάση του εν λόγω πρακτικού συμφωνίας, κάνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων, που επιθυμούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους μέχρι τις 30-12-2010."

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με επιστολή του προς τη Διοίκηση της Εταιρίας ζήτησε να εφαρμοστεί η σχετική σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες την απάντηση της Διοίκησης, η οποία, θέλουμε να πιστεύουμε, δεν θα κινηθεί εκτός των πλαισίων νομιμότητας που προδιέγραψε το Υπουργείο.