07 Φεβ 2001

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ

Συνάδελφοι,

Η εταιρία από τον 11/2000, ανακοίνωσε την διαδικασία της εθελουσίας εξόδου η οποία ξεκίνησε από 31/12/2000 και θα ολοκληρωθεί στις 31/3/2001.
Οι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν (ήδη κάποιοι έχουν φύγει) φτάνουν περίπου τους 70 από τους οποίους οι 30 κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Η Διοίκηση της εταιρίας από τη στιγμή που ανακοίνωσε την διαδικασία αυτή και οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των συναδέλφων που αποχωρούν, έπρεπε να προχωρήσει στην προκήρυξη και την κάλυψη των κενών θέσεων ευθύνης ούτως ώστε η λειτουργία της εταιρίας να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν ξεκίνησε την διαδικασία, αλλά δεν έχει αποφασίσει ούτε καν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει. Ακούγεται ότι θα προχωρήσει σε τροποποίηση του οργανογράμματος. Δηλαδή η εταιρία έκανε ένα οργανόγραμμα το οποίο η ίδια δεν πίστευε; Και αν ναι, τώρα θυμήθηκε ότι το οργανόγραμμα θέλει αλλαγές; Δυστυχώς για μια ακόμα φορά φαίνεται περίτρανα ο τρόπος με τον οποίο η εταιρία αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα.
Τελικά οι διοικούντες ξέρουν τι πραγματικά θέλουν να κάνουν ή ακόμα προσπαθούν να βρουν λύσεις τις οποίες ούτε οι ίδιοι πιστεύουν.
Θεωρούμε ότι είναι μοναδική ευκαιρία να πείσουν τους συναδέλφους ότι πραγματικά ενδιαφέρονται σοβαρά για την εταιρία καθώς επίσης να δείξουν ότι σέβονται, ότι εκτιμούν και επιβραβεύουν τις προσπάθειές τους.
Ζητάμε από την Γενική Διεύθυνση την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων του υπάρχοντος οργανογράμματος συμπεριλαμβανομένων, των υπηρεσιών της έδρας και των υποκαταστημάτων μέχρι τις 31/03/2001. Δεν θα δεχτούμε η εταιρία να εκμεταλλευθεί την χρονική συγκυρία και να προχωρήσει σε κατάργηση θέσεων από το οργανόγραμμα ούτε ν΄ αφήσει κενές θέσεις προφασιζόμενη διάφορους λόγους.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Η εταιρία στο τελευταίο Δ.Σ. απεφάσισε να προχωρήσει μέσω ΑΣΕΠ σε προσλήψεις υπαλλήλων: 20 με μεταπτυχιακές σπουδές, 25 απόφοιτους ΑΕΙ και 25 απόφοιτους Λυκείου.

Είναι γεγονός ότι σε πολλές υπηρεσίες της εταιρίας παρατηρείται πρόβλημα έλλειψης προσωπικού το οποίο θα μεγαλώσει με την αποχώρηση συναδέλφων λόγω εθελουσίας.

Όμως θεωρούμε αδιανόητο το παραπάνω προσωπικό να στελεχώσει τις Κεντρικές Υπηρεσίες της εταιρίας, τη στιγμή που υποκαταστήματα όπως Άρτα, Σπάρτη κλπ υπολειτουργούν με δύο μόνο άτομα.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η διοίκηση ενδιαφέρεται περισσότερο για τους υποψήφιους υπαλλήλους της, παρά για αυτούς που καθημερινά κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την καλή εικόνα της εταιρίας.

Ζητάμε από την Διοίκηση της εταιρίας στην προκήρυξη του διαγωνισμού να υπάρχει ο όρος της υποχρεωτικής θητείας σε υποκαταστήματα για τουλάχιστον 2 χρόνια. Επίσης να υπάρχει πρόβλεψη για άτομα που θα τοποθετηθούν στα υποκαταστήματα της επαρχίας που αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα λειτουργίας.

Η διαδικασία του διαγωνισμού θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας της Εταιρίας, όπως προβλέπεται εξάλλου και από τον νόμο.Συναδελφικά,
Το Δ.Σ.