15 Ιαν 2002

ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ

Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι,

Λίγες ώρες χθες το βράδυ, ήταν αρκετές για να καταρρεύσουν μεγαλεπήβολες εξαγγελίες που είχαν ακουστεί από τις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank και είχαν υποστηριχθεί από κυβερνητικά στελέχη.

Ανεξάρτητα από την εξέλιξη του όλου εγχειρήματος, ένα στοιχείο είναι βέβαιο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί: ότι το σχέδιο της συγχώνευσης ήταν πρόχειρα σχεδιασμένο από αυτούς που είχαν την ευθύνη της εξαγγελίας του.

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να παίξει με το εργασιακό τους μέλλον και θα περιφρουρήσουν την ομαλή λειτουργία της εταιρίας και την αναπτυξιακή της προοπτική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκτιμά ότι, οι λόγοι που προβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και διαρρέονται από τις διοικήσεις των τραπεζών, ότι δηλαδή η συγχώνευση θα ναυαγήσει επειδή στελέχη των τραπεζών διαφωνούν για κάποιες καρέκλες και αρμοδιότητες, ακούγονται τόσο φαιδροί, που δεν μπορούν να γίνουν πιστευτοί. Εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα φανούν οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στην σημερινή κρίση.

Περιμένουμε υπεύθυνες και σοβαρές απαντήσεις, τόσο από τη Διοίκηση της Εταιρίας, όσο και από την Εθνική Τράπεζα.
Εμείς, στην περίπτωση που το εγχείρημα δεν ναυαγήσει, σε κάθε βήμα που θα οδηγεί στη συγχώνευση της δικής μας εταιρίας με την Alpha Ασφαλιστική, ζητάμε την πλήρη διαφάνεια των ενεργειών και την άμεση και ισότιμη συμμετοχή των εργαζομένων, σε όλα τα στάδια και σε όλες τις επιτροπές της συγχώνευσης.
 Συναδελφικά,
Το Διοικητικό Συμβούλιο