21 Μαρ 2011

Η Διοίκηση περικόπτει εξετάσεις απο το checkup των εργαζόμενων

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της μεγάλης αναμονής που παρατηρήθηκε φέτος για την έκδοση και παραλαβή του ειδικού σημειώματος για τις ετήσιες προληπτικές εξετάσεις, σας ενημερώνουμε ότι η καθυστέρηση αυτή προέρχεται αποκλειστικά από την πλευρά της Εταιρίας, προσπαθώντας να κάνει περικοπές -αδικαιολόγητες κατά την άποψή μας. Έτσι, αναμένεται άμεσα να εκδοθούν τα ανωτέρω παραπεμπτικά με ορισμένες τροποποιήσεις σε σχέση με τα περσινά δεδομένα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε από τη Διοίκηση της Εταιρίας η περικοπή της εξέτασης που αφορά στο πλήρες check up θυρεοειδούς, υποτίθεται λόγω του αυξημένου κόστους της τελευταίας.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι το τελικό πραγματικό κόστος της εξέτασης, στην περίπτωση που ο συνάδελφος κάνει την εξέταση του θυρεοειδούς μέσω του Ομαδικού Συμβολαίου, είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς θα πρέπει να υπολογιστεί και η χρέωση της επίσκεψης στο γιατρό για την χορήγηση του σχετικού παραπεμπτικού (που μπορεί ενδεικτικά να κυμαίνεται από 20 € έως 100 €) και συνεπώς θεωρούμε προσχηματική την αιτιολόγηση της Εταιρίας.

Οι προληπτικές εξετάσεις του προσωπικού μιας επιχείρησης είναι συστατικό στοιχείο της μείωσης του κόστους ιατρικών πράξεων, γιατί ακόμη και ο πιο αδαής στα χρηματοοικονομικά μπορεί να αντιληφθεί ότι το κόστος πρόληψης είναι πάντοτε μικρότερο από το κόστος αποκατάστασης.

Παράλληλα βλέπουμε την Διοίκηση να αυξάνει το κόστος της Εταιρίας με την αθρόα εισαγωγή καλοπληρωμένων συμβούλων αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας και να προσπαθεί να περιορίσει τις παροχές που έχουν εργαζόμενοι και είναι προς όφελος της Εταιρίας.

Μόλις, λοιπόν, μας αποσταλούν τα σχετικά έντυπα, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, που θα σας ενημερώνει για την παραλαβή τους από τα γραφεία του Συλλόγου.

Συναδελφικά,
Το Δ.Σ.