07 Ιουν 2011

Απεργία για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν με σύμβαση δανεισμού στην ΕΤΕ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΣΥΕΤΕ για την προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις τράπεζες στις 9/6/2011, σας ενημερώνουμε ότι όσοι συνάδελφοί μας εργάζονται σε καταστήματα της ΕΤΕ καλύπτονται για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους μας που εργάζονται με σύμβαση δανεισμού σε Καταστήματα της ΕΤΕ να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΟΤΟΕ και ο ΣΥΕΤΕ

ΥΓ: Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ:

ΑΠΕΡΓΙΑ 9/6/2011 :: 7/6/2011
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 68
ΑΘΗΝΑ, 6.6.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ 9/6/2011 ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Τις επόμενες ημέρες θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά το παρόν και το μέλλον των συλλογικών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Αυτή τη στιγμή και ενόψει της διαμόρφωσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που θα καταθέσει η Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, ορισμένοι τραπεζίτες σε συνεργασία με εκδοτικά συμφέροντα επιδιώκουν την κατάργηση της επέκτασης των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων σ' όσους εργοδότες δεν συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις. Η υιοθέτηση αυτής της πρότασης θα οδηγούσε στην κατάργηση του θεσμού της Κλαδικής Σύμβασης και στη σταδιακή επικράτηση των ατομικών Συμβάσεων.

Τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται να ανακοινωθούν δεν πρέπει να έχουν ως στόχο για άλλη μια φορά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τα χαμηλά εισοδήματα, διευρύνοντας ακόμη περαιτέρω την φτώχεια και την κοινωνική ανασφάλεια.
Η ανακοίνωση της πώλησης του Τ.Τ., που αποτελεί μια ισχυρή ελληνική τράπεζα λαϊκής αποταμίευσης και βασικό συστατικό για την δημιουργία ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών αποτελεί καίριο πλήγμα στην παραπάνω μέχρι πρόσφατα κεντρική κυβερνητική επιλογή .
Απέναντι σ' αυτή την πολιτική και τα νέα μέτρα ορθώνουμε την κατηγορηματική μας διαφωνία και ενώνουμε την φωνή μας και τη δράση μας με όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες και την Γ.Σ.Ε.Ε. σ' ένα απεργιακό-αγωνιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

1. Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις Τράπεζες ενάντια στις παρεμβάσεις Κυβέρνησης και Τραπεζιτών, που σχεδιάζουν νέες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στρατηγικού χαρακτήρα Δημόσιων Οργανισμών.
2.- Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, συμμετέχουμε στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην νεοφιλελεύθερη κυβερνητική θύελλα των αντεργατικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου του Μνημονίου Νο 2.
3.- Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, συμμετέχουμε στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των Συνδικάτων, που αποφασίστηκε από κοινού με τα συνδικάτα της Ευρώπης, απέναντι στο συνολικό σχέδιο άγριας λιτότητας που σχεδιάζουν οι συντηρητικές Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
v ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (9-6-11) ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΩΡΑ 11.00πμ.
v ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ (15/6/11) ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΩΡΑ 11.00πμ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο