09 Ιουν 2011

Κατεβείτε απο το καλάμι

Συνάδελφοι,

Ο εκτελεστικός βραχίονας, εισαγώμενος από την Τράπεζα, Δ/ντης Πληροφορικής κος Πουλιάσης ξαναχτύπησε.

Μετά την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία εργαζομένων που καταγγέλθηκε ότι απέκτησε, τώρα σκέφτεται και συζητάει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μέρους της Διεύθυνσης Πληροφορικής μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Θέλουμε να θυμίσουμε στον κο Πουλιάση, και στην Διοίκηση της Εταιρίας ότι το ωράριο λειτουργίας είναι μέρος της σύμβασης μας, δεν καθορίζεται μονομερώς από την Διοίκηση και σε καμιά περίπτωση δεν απόκειται στην διάθεση ή τις ορέξεις κάθε προϊσταμένου διεύθυνσης που γλύφει για να επιβιώσει υπηρεσιακά. Κάθε αλλαγή του ωραρίου προϋποθέτει διάλογο, συναίνεση και συμφωνία με τον Σύλλογο και τους εργαζόμενους, όπως άλλωστε έχει γίνει στο παρελθόν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει ενέργειες και προθέσεις ενεργειών που αποσκοπούν στην ντε φάκτο αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και που αποκλειστικό στόχο έχουν, όχι την δήθεν εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά τα δικαιώματα που δεκαετίες τώρα έχουν εδραιωθεί σε τούτη την Εταιρία. Αν θέλουν να εξυπηρετούν κοινό και συνεργάτες, ας φροντίσουν να ενισχύσουν τις πρώτες γραμμές της Εταιρίας που έχουν αφεθεί αβοήθητες να δίνουν την μάχη της καθημερινότητας.

Παράλληλα το Δ.Σ. θέλει να καλέσει την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού να σταματήσει να εισηγείται εμπαθείς επιλεκτικές αποφάσεις σε βάρος χαμηλόμισθων συναδέλφων μας και να ασχοληθεί λίγο με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, του πιο πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου αυτής της Εταιρίας αντί να βάζει απέναντι τους εργαζόμενους. Να σταματήσει να διοικεί με γνωμοδοτήσεις και να δει το προσωπικό της Εταιρίας μας σαν συναδέλφους και όχι σαν υποτακτικούς.

Την καλεί να σταματήσει να εξαντλεί την εμπάθειά και την μικρότητά της απέναντι στους συναδέλφους μας που εργάζονται μέσω Icap και να αναλογιστεί ότι οι συνάδελφοι μας αυτοί βιώνουν εργασιακές συνθήκες που τους κατατάσσουν σε εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.

Την καλεί να σταματήσει να είναι απλά παρατηρητής άχρηστων και επικίνδυνων για την Εταιρία μας συμβούλων και να αποκτήσει άποψη, θέση και φωνή και σε θέματα "προσώπων" και "προσωπικού" που οδηγούν προς τα πίσω την Εταιρία μας, αλλά που η σύγκρουση μαζί τους θα δυσαρεστήσει τους υψηλούς προστάτες της.

Θέλει τέλος να της θυμίσει ότι η ανθρωπιά θα πρέπει να είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊσταμένου αυτής της Διεύθυνσης, γιατί η εξουσία που δίνει η θέση που κατέχεται δεν κρατάει για πολύ και η εμπάθεια απέναντι στους συναδέλφους δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος…

Συναδελφικά
Το Δ.Σ.