08 Ιουλ 2011

Ενημέρωση για την Συλλογική Σύμβαση και το ΤΑΥΤΕΚΩ

Συνάδελφοι,

Μετά την χαρακτηριστική και προαποφασισμένη κωλυσιεργία της Διοίκησης της Εταιρείας μας  να υπογράψει την Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας για το 2011, καταρχήν αποφεύγοντας να συναντηθεί με το Σύλλογο και στη συνέχεια με  προσχηματικές δικαιολογίες για τα επιμέρους θέματα, από την 1η Ιουλίου δεν έχουμε Σ.Σ.Ε.

Παρά τις προσπάθειες του Συλλόγου να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου, αποδεχόμενο έστω και μηδενικές αυξήσεις, προκειμένου να υπάρξει Συλλογική Σύμβαση η Διοίκηση ήταν απλά θεατής σε όλη τη διαδικασία συζήτησης της Σ.Σ.Ε.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου έγκαιρα προσέφυγε στο Αρμόδιο όργανο Διαιτησίας και Μεσολάβησης για τα θέματα συλλογικών Συμβάσεων (ΟΜΕΔ) και είναι σε αναμονή ενημέρωσης για τον ορισμό ημερομηνίας συζήτησης της προσφυγής μας.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι το Ταμείο Υγείας μας αντιμετωπίζει την περίοδο αυτή πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας, εξαιτίας κυβερνητικών επιλογών (μη θεσμοθέτηση καταβολής εισφοράς 10% από το ΙΚΑ και τους συνταξιούχους, μη καταβολή της υποχρέωσης του κράτους προς το Ταμείο κλπ).

Μπροστά στο αδιέξοδο που φαίνεται να δημιουργείται ζητήσαμε από την Εταιρία να δανειοδοτήσει το Ταμείο μας με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για διάστημα ενός έτους και με επιτόκιο που θα καθόριζε η ίδια. Εναλλακτικά, προτείναμε να προκαταβάλει η Εταιρία στο Ταμείο μας τις ασφαλιστικές εισφορές ενός μήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ταμειακό πρόβλημα που υπάρχει στο Ταμείο. Εδώ και ένα μήνα η Εταιρία "εξετάζει" το θέμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θεωρεί την απουσία απάντησης από πλευράς Εταιρίας σαν πράξη που στρέφεται εναντίον όλων των εργαζόμενων σε αυτή. Παράλληλα παρακαλεί τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τα συμβεβλημένα διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα μέχρις ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα με το Ταμείο μας.

Συναδελφικά
Το Δ.Σ.