15 Σεπ 2011

Ενημέρωση για την διαπραγμάτευση της Σ.Σ.Ε.

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
Από πλευράς εργοδότη ήρθαν οι Ελένη Σούκου, Κώστας Λένης, Γιώργος Γεννηματάς, και Γιώργος Μπίσταρος συνεπικουρούμενοι από τον κο Ζήση Αγραφιώτη, το δικηγορικό γραφείο του οποίου χρησιμοποιείται από πλευράς των εργοδοτών.

Από την δική μας πλευρά εκτός από την αντιπροσωπεία του Συλλόγου ήταν παρόντες η Άννα Δάρα, νομική σύμβουλος της ΟΑΣΕ, το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας και η συνάδελφος Λίλα Δημητριάδου από την πλευρά της ΓΣΕΕ, γεγονός που δείχνει την σημασία που δείχνει η πλευρά της Συνομοσπονδίας για την Σύμβαση του Συλλόγου μας.

Ο διαμεσολαβητής κος Ανδρέας Νικολόπουλος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο μετά από έναν αρκετά μεγάλο μονόλογο του κου Αγραφιώτη που με διάφορες νομικίστικες προφάσεις που έβαζε στο τραπέζι προσπάθησε να μπλοκάρει την διαδικασία και αφού άκουσε και την πλευρά μας, προχώρησε σε πρόταση που περιελάμβανε την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης μηδενικών αυξήσεων για την διετία 2011 -2012 με προϋπόθεση την αποδοχή της πρότασής του και από τις δυο πλευρές.

Για την πλευρά των εργαζομένων η πρόταση του μεσολαβητή μολονότι δεν περιελάμβανε αυξήσεις ικανοποιούσε το βασικό αίτημα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, το οποίο η Διοίκηση δεν έκανε αποδεκτό.
Για τον λόγο αυτό συμφώνησε με την πρόταση του μεσολαβητή.

Η πλευρά της Διοίκησης επιφυλάχθηκε να απαντήσει γιατί δεν είχε (για πολλοστή φορά) οδηγίες από το management για το τι να κάνει.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να καταγγείλει την αδιαλλαξία της Διοίκησης που υποκρύπτει άλλους στόχους και επιδιώξεις.
Την καλεί να υπογράψει άμεσα την ΕΣΣΕ με βάση την πρόταση του μεσολαβητή.

Συναδελφικά
Το Δ.Σ.