16 Σεπ 2011

Ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων για τις απολύσεις των εισπρακτόρων

Συνάδελφοι,

Κατά πάγια πρακτική του Συλλόγου μας σας ενημερώνουμε για ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή και αφορά τις απολύσεις των εισπρακτόρων που έγιναν από την Διοίκηση της Εταιρίας μας




logo_el
 
ΑΡ.ΠΡΩΤ 22813/16-9-2011
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης & Ανάπτυξης
Θέμα: "Απόλυση Εισπρακτόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής"
 
Η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία είναι 100% θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, χρησιμοποιούσε επί δεκαετίες για την είσπραξη των ασφαλίστρων της, εργολάβους εισπράκτορες αποκλειστικής απασχόλησης, χωρίς προβλήματα.
Τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών αυξήθηκαν οι εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης ασφαλίστρων. Παρόλα αυτά όμως ένας πολύ μεγάλος αριθμός πελατών προτιμούσαν τον παραδοσιακό τρόπο απόδοσης των ασφαλίστρων τους μέσω των εισπρακτόρων, γεγονός που καθιστούσε απαραίτητη την παρουσία τους.

Στις 14/9/2011 απολύθηκαν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι με απόφαση της Διοίκησης της Εταιρίας χωρίς να τους δοθεί η παραμικρή εξήγηση, με αποτέλεσμα να μείνουν στον δρόμο 110 οικογένειες, καθώς η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Εθνικής Τράπεζας επέλεξαν να αναθέσουν το κομμάτι των εισπράξεων σε εισπρακτική εταιρία (Mellon group).

 Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:  
  1. Ποιες δράσεις θα αναλάβετε προκειμένου να μην χαθούν εντελώς αδικαιολόγητα 110 θέσεις εργασίας;
  2. Η Διοίκηση της ΕΤΕ που ουσιαστικά διορίζεται από την κυβέρνηση ακολουθεί το Κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας με αυτόν τον τρόπο;
Ο επερωτών Βουλευτής
Νίκος Νικολόπουλος
 
Συναδελφικά
Το Δ.Σ.