20 Σεπ 2011

Δελτίο τύπου του Συλλόγου για την επίσκεψη του τομεάρχη εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης της Ν.Δ. στα γραφεία του Συλλόγου


Αθήνα, 20 Σεπτέμβρη 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου συνάντηση μελων του Δ.Σ. του Συλλόγου εισπρακτόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής, μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς και του Νίκου Νικολόπουλου, βουλευτή Αχαΐας, Τομεάρχη εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης της Ν.Δ., του κ. Τάκη Κοντού, πρώην Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Γραμματέα του Τομέα Εργασίας της ΝΔ, αλλά και του κ. Φώτη Σιάνη, Μέλους του Τομέα Εργασίας της ΝΔ.

Το ΔΣ του Συλλόγου εξέθεσε αναλυτικά τις εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση της Διοίκησης της Εταιρίας να απολύσει τους συνεργαζόμενους εισπράκτορες και επεσήμανε ότι δε διαφωνεί με την εφαρμογή νέων τρόπων πληρωμής - πρόταση με την οποία συμφώνησαν εξάλλου και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εισπρακτόρων- αρκεί όμως, να μην καταργούνται και οι ήδη ισχύοντες τρόποι, που δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία στον πελάτη. Ακόμη τόνισε την ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πελατών, δεδομένου ότι η Διοίκηση της εταιρίας προτίθεται να εκχωρήσει τη διαδικασία είσπραξης στην εισπρακτική εταιρία Mellon.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε ότι κατέθεσε την σχετική ερώτηση στη Βουλή γιατί θεώρησε ότι ήταν το ελάχιστο και το επιβεβλημένο καθήκον του απέναντι στους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους. Ακόμη, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας, υπογράμμισε ότι όποτε θέλει θυμάται ότι είναι ιδιωτική εταιρία αλλά όταν πρόκειται να υλοποιήσει αντιλαϊκές αποφάσεις τότε είναι απόλυτα εξαρτημένη από την πολιτική κατάσταση. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει και νέες ερωτήσεις σχετικά την Εθνική Ασφαλιστική και τους εργαζομένους.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Τομέα Εργασίας της ΝΔ προέτρεψε τις εκπροσώπους των εισπρακτόρων να διεκδικήσουν σε νομικό επίπεδο μετατροπή της σχέσης εργασίας από σύμβαση έργου σε αορίστου χρόνου και διατύπωσε την έντονη απορία του πώς μια εταιρία με κοινωνικά χαρακτηριστικά φέρετε με τόσο απαξιωτικό τρόπο σε εργαζόμενους χωρίς να γίνει καμία συζήτηση και χωρίς να δοθεί καμία προειδοποίηση στους ανθρώπους αυτούς.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί τους εκπροσώπους της ΝΔ για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συναδέλφων μας στο αυτονόητο δικαίωμα της δουλειάς τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο