26 Σεπ 2011

Εισπράκτορες Εθνικής

Την Παρασκευή στην ενημέρωση των συναδέλφων του Κεντρικού Κτιρίου, παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν για το θέμα της απόλυσης των εισπρακτόρων της Εταιρείας μας οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) και Παναγιώτης Κουρουπλής (ανεξάρτητος). Κατόπιν ακολούθησε συνάντηση Βουλευτών - Ομοσπονδίας - Εισπρακτόρων και Συλλόγου μας με την Διοίκηση της Εταιρείας μας προκειμένου οι Βουλευτές να λάβουν επίσημη ενημέρωση και αιτιολόγηση για την απόφαση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ να προχωρήσει στην κίνηση αυτή η οποία ανεξάρτητα από την επιχειρηματική της διάσταση σε κάθε περίπτωση οφείλει να είναι απόλυτα διαφανής.. Εκ μέρους της Διοίκησης ο Γενικός Διευθυντής κος Σταύρος Κωνσταντάς προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τον ρόλο της Εταιρείας Mellon που θα αναλάβει τη διαχείριση της είσπραξης των Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τους βουλευτές παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η Διοίκηση της Εταιρίας, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις, για την απόφαση που είχε ληφθεί, από όλους τους εμπλεκομένους στην Παραγωγική διαδικασία της Εταιρείας μας (Agency -Πρακτορειακό Δίκτυο - Εισπράκτορες - Εργαζόμενοι) και σε μια πρώτη θετική εξέλιξη της υπόθεσης, δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει ώστε όλοι οι σημερινοί εισπράκτορες να προληφθούν από την Εταιρεία Mellon ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς δουλειά και ότι αυτό θα περιληφθεί σαν συμβατικός όρος στην σύμβαση της Εταιρίας μας με την Mellon.

Το Δ.Σ. θεωρεί ότι η γραπτή δέσμευση για απασχόληση όλων των εισπρακτόρων από την εισπρακτική Εταιρία είναι μια μικρή νίκη όλων μας. Ότι επιτεύχθηκε κάτω από την συντονισμένη πίεση που προήλθε με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας. Έτσι λοιπόν σε πρώτη φάση κανένας συνάδελφος μας δεν θα βρεθεί στον δρόμο.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Μένουν ακόμα να γίνουν αρκετά πράγματα:

Η δυνατότητα του πελάτη να επιλέγει τον τρόπο είσπραξης που τον εξυπηρετεί και που πρέπει να περιλαμβάνει και τον εισπράκτορα και πάνω απ' όλα η προστασία των δεδομένων των πελατών μας από οποιαδήποτε διαρροή ηθελημένη ή αθέλητη, προστασία που δεν μπορεί να προσφέρει η οποιαδήποτε εισπρακτική Εταιρία.

Συνεπώς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι οι εισπράκτορες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να απομακρυνθούν από την Εταιρία μας.

Συνάδελφοι, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι με τον διάλογο, που αποτελεί πάντα ζητούμενο από πλευράς Συλλόγου, πριν από όποιες αποφάσεις, μπορούν να βρεθούν λύσεις που εξυπηρετούν όλους (Εργαζόμενους- Συνεργάτες- Διοίκηση) με τον καλύτερο και πιο επωφελή τρόπο . Οι αιφνιδιασμοί και οι μονομερείς ενέργειες μόνο αναστάτωση και ανησυχία προκαλούν χωρίς να συμβάλλουν το ελάχιστο στο καλό Εργασιακό κλίμα.

Από την πλευρά του Δ.Σ. του Συλλόγου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, όλους τους συνεργάτες (agency, πράκτορες, εισπράκτορες) αλλά και τα πολιτικά κόμματα που στάθηκαν δίπλα μας και συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος για να μείνει η Εθνική Ασφαλιστική ισχυρή και πρώτη στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και οι άνθρωποί της να είναι όρθιοι με αξιοπρέπεια.

Συναδελφικά