16 Νοε 2011

Προσπάθεια μείωσης μισθών στην ΕΤΕ


Συνάδελφοι,


Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου θέλει να σας ενημερώσει ότι χθες ο ΣΥΕΤΕ κλήθηκε από τη Διοίκηση και ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να συμβάλλουν στην κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας με 150 εκατομμύρια ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στο 21% της μισθοδοσίας) ειδάλλως, όπως τονίστηκε, η τράπεζα θα αναγκαστεί να προσφύγει στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους μισθούς των εργαζομένων.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι στην Εθνική Ασφαλιστική υπογράφηκε πρόσφατα Σ.Σ.Ε. με την οποία οι εργαζόμενοι -κατανοώντας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον- αποδέχτηκαν να παγώσουν τις αποδοχές τους για 1 χρόνο.

Είναι, θεωρούμε, παγκόσμια πρωτοτυπία οι εργαζόμενοι να καλούνται να συμβάλλουν στην οικονομική σταθερότητα του οργανισμού του οποίου είναι μισθωτοί, χωρίς παράλληλα να έχουν τον παραμικρό λόγο στη διοίκηση και τις αποφάσεις του.

Στην Εθνική Ασφαλιστική οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ότι έχουμε βάλει πλάτη για να σταθεί αυτή η Εταιρία πιο καλά στα πόδια της -ακόμα και αυτή την περίοδο.

Περιμένουμε ακόμα να δούμε δείγματα γραφής της Διοίκησης ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Περιμένουμε να στηρίξει πελάτες, παραγωγικό δίκτυο και εργαζόμενους.

Περιμένουμε να κάνει τις κινήσεις εκείνες που θα προσθέσουν αξία στα χρήματα που έχει εμπιστευθεί ο μέτοχος.

Δεν μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε τίποτε άλλο εκτός από αυτό.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στο Σύλλογό μας.

Ο Σύλλογος θα προασπίσει τα κεκτημένα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απόπειρα μείωσης των αποδοχών τους ανεξάρτητα από κούφιες απειλές από τους διοικούντες.


Συναδελφικά,

Το ΔΣ