13 Μαρ 2002

Ο Σύλλογος πρωτοπορεί στην ενημέρωση των εργαζομένων

Δημιουργία Intranet σελίδας του Συλλόγου
Ο Σύλλογος πρωτοπορεί στην ενημέρωση των εργαζομένων
Πως το χρησιμοποιούμε

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2002

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνάδελφοι,

Στις σημερινές συνθήκες η ανάγκη για άμεση πληροφόρηση των εργαζομένων είναι επιτακτική ανάγκη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, θεωρώντας ότι η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει την δυνατότητα άμεσης επαφής και ενημέρωσης σε όλους τους συναδέλφους, προχώρησε στην απ' αρχής σχεδίαση και ανάπτυξη της ιστοσελίδας του Συλλόγου στο Internet. Δυστυχώς όμως, δεν έχουν όλοι οι συνάδελφοι την δυνατότητα πρόσβασης στο Internet. Για λόγους ασφαλείας, η Εταιρία δεν έχει επιτρέψει την πρόσβαση των συναδέλφων από τα τερματικά της Εταιρίας στο Internet, οπότε επιλέξαμε να ανεβάσουμε παράλληλα όλη την ιστοσελίδα του Συλλόγου και στο δίκτυο της Εταιρίας (Intranet).

Έτσι, από σήμερα, λειτουργεί στο εσωτερικό δίκτυο της Εταιρίας αντίγραφο του Internet site του Συλλόγου.

Το site του Συλλόγου είναι χωρισμένο σε 6 λειτουργικές ενότητες:

-         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Με δυνατότητα αναζήτησης είτε ανακοινώσεων του Συλλόγου, του Εργασιακού ή της Ομοσπονδίας, είτε κατά παρατάξεις.

-         ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν άδειες, επιδόματα, παροχές, μισθολόγια, ομαδικό ασφαλιστήριο, ΤΑΠΕ, και γενικά οποιαδήποτε πληροφορία αφορά εργασιακές σχέσεις. Επίσης υπάρχουν, ο Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας, ο Κανονισμός Στεγαστικών Δανείων, μια αρχική επιλογή νομοθεσίας και το Σύνταγμα της Ελλάδας.

-         ΓΙΑ ΜΕΛΗ: Η είσοδος στην σελίδα των μελών γίνεται πληκτρολογώντας τον αριθμό μητρώου που χρησιμοποιούμε στην Εταιρία. Εδώ θα βρείτε τον πλήρη τηλεφωνικό κατάλογο όλων των συναδέλφων ανά όνομα ή ανά υπηρεσιακή μονάδα. Πατώντας πάνω στο όνομα του συναδέλφου θα μπορείτε να του στέλνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Σ' αυτό το σημείο, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν έναν έλεγχο των στοιχείων τους που είναι καταχωρημένα και σε περίπτωση που θα βρουν κάποια διαφορά ή κάποιο λάθος να μας ενημερώσουν, έτσι ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις διορθώσεις. Επίσης, παρακαλούμε σε περίπτωση αλλαγής των στοιχείων, να υπάρχει ενημέρωση και του Συλλόγου.
Επίσης, υπάρχει ο κατάλογος της δισκοθήκης και της ταινιοθήκης. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει είτε κατά τίτλο δίσκου ή ταινίας, είτε κατά όνομα τραγουδιστή ή σκηνοθέτη, είτε κατά τίτλο τραγουδιού ή όνομα ηθοποιού. Σύντομα θα προστεθεί δυνατότητα εκτύπωσης καταστάσεων και δυνατότητα επιπλέον αναζήτησης κατά είδος μουσικής και κατά είδος ταινίας.

Πολύ σημαντική δυνατότητα είναι η παρακολούθηση του αν ένας δίσκος ή μια ταινία είναι δανεισμένη. Η ενημέρωση γίνεται δυο φορές την ημέρα.

-         ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ: Αυτή η επιλογή είναι ενεργή μόνο στους συναδέλφους με απ' ευθείας πρόσβαση στο Internet και αφορά διάφορες χρήσιμες σελίδες που μπορεί να περιηγηθεί κανείς.

-         ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Από εδώ μπορείτε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά (e-mail) με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.

-         ΕΘΝΙΚΗ: Πρόσβαση στη σελίδα της Εταιρίας μας στο Internet.

Για να έχει κανείς πρόσβαση στη σελίδα του Συλλόγου, μέσω του δικτύου της Εταιρίας, θα πρέπει να ανοίξετε τον Internet Explorer που είναι εγκατεστημένος σε όλα τα τερματικά της Εταιρίας (αν δεν υπάρχει σαν εικονίδιο στην κάτω δεξιά μεριά της οθόνης, δίπλα από το πλήκτρο Start, θα πρέπει να τον ενεργοποιήσετε πηγαίνοντας στο Start, Programs, Internet Explorer, ή Εναρξη, Προγράμματα, Internet Explorer, για όσους έχουν Ελληνικό μενού στο PC τους.
Μόλις ανοίξει το "παράθυρο" του προγράμματος, πληκτρολογήστε a99001040/syllogos
 
Όταν φορτωθεί η σελίδα του Συλλόγου, πηγαίνετε στην επιλογή Favorites (Αγαπημένα) στη μπάρα επιλογών του Internet Explorer και την προσθέτετε από το Add Favorites (Προσθήκη στα Αγαπημένα), έτσι ώστε, την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τον Explorer, να μπορείτε ανοίγοντας τα Favorites (Αγαπημένα) να βρίσκετε αμέσως την σελίδα του Συλλόγου.

Για τους συναδέλφους που έχουν απ' ευθείας πρόσβαση στο Internet, η ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου είναι http://www.syllogos.gr

Θα θέλαμε τις παρατηρήσεις σας για την καλύτερη λειτουργία, αλλά και τον εμπλουτισμό της παρουσίας αυτής του Συλλόγου.

Πιστεύουμε τα στοιχεία που περιέχονται σήμερα στην σελίδα του Συλλόγου - στην σελίδα μας - αλλά και όσα προστεθούν στο μέλλον, να φανούν χρήσιμα σε όλους τους συναδέλφους.

Συναδελφικά,

Το Διοικητικό Συμβούλιο