15 Απρ 2002

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αθήνα, 15 Απριλίου 2002

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Α.Π.Ε.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στη συνεδρίασή του σήμερα 15/04/2002, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2002.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική:

·    Απεργούμε για να μην μειωθούν οι συντάξεις μας.
 
·    Απεργούμε για να ρυθμιστεί επιτέλους το πρόβλημα που προέκυψε στους συναδέλφους που ήταν ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. και μετά τη συγχώνευση πέρασαν στο Τ.Α.Π.Ε. Ζητάμε να θεωρούνται όλα τα χρόνια που ήταν ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. σαν χρόνια ασφαλίσεως στο Τ.Α.Π.Ε.
 
·    Απεργούμε για να διατηρήσει την αυτονομία του το Ταμείο μας και να μην ενταχθεί στο προβληματικό Ενιαίο Ταμείο Μισθωτών.

Συνάδελφοι,

Η συμμετοχή μας στην απεργία πρέπει να είναι καθολική και να ενισχύσει την διαπραγματευτική δυνατότητα του Συλλόγου μας.

Πιστεύουμε ότι δεν θα βρεθεί κανένας απεργοσπάστης στις 18 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι στην Εταιρία μέσω της Action Plan δεν θα έρθουν για εργασία εκείνη την ημέρα, όπως συμφωνήθηκε με τη Διοίκηση.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε στους Διευθυντές της Εταιρίας, να μην συμμετάσχουν στην απεργία.

Ο ιστορικός μας Σύλλογος βρέθηκε πάντοτε ενωμένος στην αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με το Ταμείο μας. Αυτό θα συμβεί, για άλλη μια φορά, στις 18 Απριλίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει ήδη στείλει από τις 26/2/2002, τις θέσεις του στο Υπουργείο και παράλληλα, έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό και Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κκ. Ρέππα και Σπυρόπουλο, δυστυχώς χωρίς καμία απάντηση μέχρι σήμερα.
 
Η απεργία μας δεν στρέφεται ενάντια στην Εταιρία, όπου πιστεύουμε ότι στο θέμα αυτό υπάρχει συναντίληψη και κοινό συμφέρον να παραμείνει το Τ.Α.Π.Ε. ανεξάρτητος φορέας ασφάλισης.
 
·        Στο δικό μας Ταμείο, δεν πληρώνονται συντάξεις σε νεκρούς και "μαϊμούδες" ανάπηρους.

·        Στο δικό μας Ταμείο, δεν υπάρχει ούτε μία δραχμή εισφοροδιαφυγή.

·        Στο δικό μας Ταμείο, δεν υπάρχει μαύρη εργασία.

·        Στο δικό μας Ταμείο, δεν υπάρχουν διογκωμένα λειτουργικά έξοδα.

·        Στο δικό μας Ταμείο, υπάρχει η δυνατότητα εθελουσίας εξόδου, στοιχείο που στήριξε την προσπάθεια των συγχωνεύσεων τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς κλυδωνισμούς.

·        Στο δικό μας Ταμείο, η Εθνική Ασφαλιστική επί πολλά χρόνια συμβάλλει οικονομικά, πολύ πέραν των εργοδοτικών της υποχρεώσεων.

·        Στο δικό μας Ταμείο, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 40.000.000 δρχ. αποθεματικό για κάθε ασφαλισμένο, τη στιγμή που στο Ι.Κ.Α. υπάρχει αποθεματικό ανά άτομο, λιγότερο από 100.000 δρχ.

·        Στο δικό μας Ταμείο, η πλειοψηφία του Διοικητικού του Συμβουλίου ανήκει σε μας. Στο πενταμελές Δ.Σ. εκτός από τον Πρόεδρο που διορίζεται από το Κράτος, δύο είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ένας των συνταξιούχων και ένας της Εταιρίας.

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που μας κάνουν νιώθουμε υπερήφανοι για το Ταμείο μας, να το αισθανόμαστε δικό μας και με αποφασιστικότητα να απεργήσουμε για τα δίκαια αιτήματά μας στις 18 Απριλίου.

Αγωνιστικά,
Το Διοικητικό Συμβούλιο