18 Φεβ 2003

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 15/02/2003 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 15/02/2003 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
15 ΦΛΕΒΑΡΗ 2003 - ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 15 Φλεβάρη του 2003 στο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο σχεδιαζόμενο πόλεμο κατά του ΙΡΑΚ.

Εμείς γνωρίζουμε ότι 12 χρόνια μετά την καταιγίδα της ερήμου, που αφάνισε τον Ιρακινό λαό με χιλιάδες αθώα θύματα - στην πλειοψηφία τους παιδιά - και ερήμωσε σχεδόν όλη τη χώρα, αλλά και μετά το φονικό εμπάργκο που επεβλήθη όλα αυτά τα χρόνια ακόμη και σε φάρμακα, νοσηλευτικό υλικό και γάλα, ο Πρόεδρος Μπους μαζί με τον Τόνυ Μπλερ, και τους οκτώ υποτακτικούς πρωθυπουργούς χωρών της Ευρώπης, έχουν ήδη κινητοποιήσει μια τρομακτική στρατιωτική μηχανή και ετοιμάζονται να σπείρουν θανάτους, πόνο και δυστυχία στους λαούς της περιοχής.

Διαφωνούμε με τη δικαιολογία ότι το εξαθλιωμένο Ιράκ από την προηγούμενη καταιγίδα της ερήμου απειλεί δήθεν την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Καταγγέλλουμε τη συμμορία του πολέμου, η οποία, αδιαφορώντας για την οργή που έχει προκαλέσει στους λαούς του πλανήτη μας και υποτιμώντας προκλητικά τις αποφάσεις διεθνών θεσμικών οργανισμών, κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και του συνόλου των μη κυβερνητικών οργανώσεων, ξεδιπλώνει τη μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή της υφηλίου, με πρόσχημα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Καταγγέλλουμε την περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής και την προσπάθεια να δικαιολογηθεί η ανίερη και αποκρουστική μαζική σφαγή χιλιάδων αμάχων.

Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο Μπους ο οποίος βιάζεται να ηγηθεί ενός ολιγάριθμου συνασπισμού εθελόδουλων έξω από κάθε λογική και ηθική, για να αιματοκυλήσει για μια ακόμη φορά ανυπεράσπιστα ανθρώπινα πλάσματα. Ο πραγματικός σκοπός του Μπους και των αφεντικών του είναι ο έλεγχος των πετρελαίων του Ιράκ και γενικότερα όλης της περιοχής, και η ικανοποίηση των γεωστρατηγικών επιδιώξεων των ΗΠΑ.

Αντιτασσόμαστε σ' αυτά τα σχέδια και ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των ενεργών πολιτών όλου του κόσμου.

Το οφείλουμε σε μας, στα παιδιά μας και στις επερχόμενες γενιές. Η ιμπεριαλιστική αυθαιρεσία και η περιφρόνηση σε κάθε έννοια δικαίου δεν πρέπει να περάσει.

Στεκόμαστε κοντά στον Ιρακινό λαό και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί για την ελευθερία του και τα ανθρώπινα δικαιώματά του.

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αμερικανικό λαό και τη διανόησή του που εναντιώνεται σθεναρά στον πόλεμο.

Καλούμε τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακούσουν την αγωνιώδη φωνή των πολιτών τους και να αντιταχθούν με αποφασιστικότητα στην επερχόμενη λαίλαπα που θα αφήσει πίσω της θάνατο, ερήμωση και απόγνωση.

Καλούμε τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είναι χώρες της ΕΕ να ασκήσουν veto.

Απαιτούμε από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας να περιφρουρήσει την Ειρήνη και να σεβαστεί τις ιδρυτικές διακηρυχτικές του αρχές.

Υπογραμμίζουμε την αντίθεσή μας στον πόλεμο είτε με απόφαση είτε χωρίς απόφαση του ΟΗΕ.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση που ασκεί την περίοδο αυτή την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να αποτραπούν αυτοί οι εγκληματικοί σχεδιασμοί. Την καλούμε να αρνηθεί κάθε άμεση ή έμμεση εμπλοκή, αλλά και κάθε διευκόλυνση και οποιαδήποτε χρήση των νατοϊκών και αμερικανικών υποδομών στη χώρα μας.

Οι λαοί της Ευρώπης σήμερα απαιτούν απ' τις κυβερνήσεις των χωρών τους να αντιταχθούν στο δόγμα Μπους και στην πολεμική του υστερία.

Όλοι όσοι είμαστε σήμερα σ' αυτό το Συλλαλητήριο εκφράζοντας τα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ:

►    Όχι στον πόλεμο. Να μη δώσει καμία δικαιολογητική βάση το Συμβούλιο Ασφαλείας

►    Απαλλαγή όλου του πλανήτη από ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

►    Όχι στους Αμερικανικούς "προληπτικούς" πολέμους

►    Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό. Εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ.

►    Άμεσος τερματισμός του φονικού εμπάργκο κατά του Ιρακινού λαού.

►    Καμία άμεση ή έμμεση εμπλοκή της ΕΕ και της Ελλάδας.

►    Καμία χρήση των νατοϊκών υποδομών στον πόλεμο του Μπους και του Μπλερ.

►    Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή για όλο τον κόσμο.

►    Με τον αγώνα μας τα τύμπανα του πολέμου θα σιγήσουν, και το περιστέρι της Ειρήνης θα πετάξει ξανά στο ΙΡΑΚ, την ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ και στην ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ